2012-08-27 17:36:25• hírek • Szatmar.ro

A Sporthotelt akarja a Megyei Tanács

További háromszázezer lejt fordít az egészségügy fejlesztésére a Szatmár Megyei Tanács. Máris megvolt az első csere a testületben, az új tanácsos letette hivatali esküjét. Döntés született arról is, hogy további ügyosztályokkal bővül az intézmény.

A Szatmár Megyei Tanács hétfői, rendes augusztus havi ülésén letette a hivatali esküjét Vasile Ciocan, aki Nicolae Bura helyét vette át a testületben. A közigazgatási jogot tanító egyetemi tanár Avasfelsőfalu korábbi polgármesterét váltja az USL frakcióban, mivel Bura közigazgatási funkciót lát majd el. Ez annak a feltétele, hogy valakiből prefektus lehessen, márpedig nem hivatalos információk szerint Bura lesz Eugeniu Avram utóda.

A tanácsosok módosítottak a megyei tanács költségvetésében. Ennek következtében Sárközújlak, Krasznabéltek, Csomaköz és Homoród öt-öt ezer, Érkávás pedig tíz ezer lejes támogatást kapott. További 135 ezer lejt szavazott meg a grémium a TBC-kórház tasnádi járóbeteg-gondozójának modernizálására. Ebből a pénzből újítják fel a fűtésrendszert, a tetőszerkezetet...

Szintén az egészségügy fejlesztését szolgálja az a 170.000 lej, amellyel három modern berendezéssel bővül a fül-orr-gégészet osztály: egy műtőasztallal, sebészeti borotva és vágóval valamint egy gégetükörrel.

Döntés született arról is, hogy az MT kéréssel fordul az oktatásért és sportért felelős minisztériumhoz: a Sporthotel kerüljön át a megyei önkormányzat felügyelete alá. Csehi Árpád alelnök elmagyarázta, korábban kezdeményezték, hogy a Szatmárnémetiben, Sárközújlakon és Nagytarnán található ifjúsági táborok is kerüljenek az MT felügyelete alá. Az elképzelés az, hogy a megyeszékhelyen levő tábor az MT, a másik kettő pedig a helyi önkormányzat égisze alá menne át. Hivatalos választ még nem érkezett a minisztériumtól. Most pedig újabb kéréssel fordulnak a tárcához, amelynek tétje a Sporthotel sorsa.

A tanácsosok elfogadták azt a javaslatot, mely szerint községi útból megyei úttá avanzsálják a Patóháza - Aranyosmeggyes - Józsefháza és a Ráksa - Ráksahegy útvonalakat. Amint azt Adrian Stef tanácselnök többször is kifejtette, azt remélik, hogy ezt követően országúttá minősíti majd a közlekedésügyi minisztérium, ezt követően pedig már az ő feladatuk lesz a modernizálás.

Egy harmadik kéréssel is fordul az MT a kormányhoz, pontosabban ezúttal a környezetvédelmi minisztériumhoz: 2013 végéig adjanak haladékot a szatmárnémeti és az avasfelsőfalui városi szeméttelep bezárására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: