2019-04-17 10:36:06• hírek • közlemény

A Sport Hotel átadását sürgeti újra Magyar Lóránd

Hosszú ideje húzódik a szatmárnémeti Sport Hotel ügye. Az évek óta üresen álló ingatlan az ifjúsági és sportminisztérium tulajdonában van, s ugyan a Kereskényi Gábor polgármester több alkalommal is jelezte, hogy a polgármesteri hivatal átvenné, felújíttatná és működtetné a hotelt, a minisztériumban nem történt előrelépés. Aztán Ioana Bran minisztersége idején mintha megmozdult volna valami: elkezdődött az átadási procedúra, ám hosszú hónapok alatt sem ért véget….

Magyar Lóránd Szatmár megyei parlamenti képviselő a napokban iktatta újabb, Constantin Bogdan Matei tárcavezetőhöz címzett írásos kérdését, melyben a Sport Hotel ügyére kérdez rá.
 

„Nyolc hónap telt el az átadási procedúra megkezdése óta. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala rekordidő alatt megtette az előkészületeket, amelyek az épület gondozásba vételét készítették elő és segítséget nyújtott a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságnak is, hogy tisztázzák az épület jogi helyzetét. Januári szatmári látogatásakor a miniszter is ígéretet tett az épület lehető legoperatívabb átadására” – írja Magyar Lóránd a miniszterhez címzett hivatalos megkeresésében. Az ügyben ugyanis azóta sem történt előrelépés.
 

A helyi tanács 2018. augusztusának végén egy egyhangúlag elfogadott tanácsi határozattal is jelezte: gondozásba vennék az egykoron szebb napokat látott épületet, felújítanák és eredeti rendeltetésének megfelelően működtetnék azt.
 

„Kérem, hogy pontosítson: mikor kerül végre a Sport Hotel mikor kerül át a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tulajdonába?” – így szól a képviselő által leadott, harminc napon belül megválaszolandó konkrét kérdés.



A Sport hotel 2015. októberében került vissza a megyei ifjúsági- és sportigazgatóság felügyelete alá, miután az intézmény polgárjogi pert indított és nyert az ingatlan használati jogát 2009-ben gyanús körülmények között elnyerő cég ellen. Akkor az ingatlan már jó ideje üresen állt.
 

„A Sport Hotel működésének beindítása nagy segítség lenne, hiszen jelenleg a polgármesteri hivatal jelentős összegeket fizet ki évente az idegenlégiósok elszállásolására. Emellett a Román Vívószövetség jelezte, hogy Olimpiai Központot hozna létre Szatmárnémetiben, és ebből a szempontból is fontos lenne szálláshelyek létrehozása. Más sportszövetségek kiválósági központot terveznek létrehozni a szatmári megyeközpontban, de az elképzelések nem konkretizálódnak, mert fejtörést okoz a sportolók elszállásolása” – mondja a parlamenti képviselő.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: