2011-05-23 13:20:14• hírek • Szatmár.ro

A Sorompók nélkül keddi programja

A nemzetközi multikulturális színházi fesztivál keddi előadásai.

Északi Színház - Stúdióterem, 18.00 óra
TEATRU 74 Multimédia Centrum, Marosvásárhely - Conor McPherson: A tolvajok, rendező: Cristi Juncu
A TOLVAJOK

Három férfi és mesélési módjaik. Három férfi és az őket alkotó részletek. Visszaemlékezés egy történetre.
„A Tolvajok", egy múltbeli esemény felelevenítésén túl, különböző életkorokban készült fényképek sorozata is lehet, amelyet beborít a por és az idő. A szem távolságtartóan, hidegen érzékeli. De a képek ismeretlen belső erőket hoznak működésbe, amelyek következtében a néző meglepetten lubickol az áramló, áramló és újra csak áramló szavak vulkanikus kitörésében.


Északi Színház - Nagyterem, 19.30 óra
Odeon Színház, Bukarest - Jonas Gardell: A pokol emlék, amit nem lehet megváltoztatni, Mariana Cămărăşan és Alexandra Penciuc előadása

Jonas Gardell A pokol emlék - amit nem lehet megváltoztatni című szövegének színpadra alkalmazása azt tűzi ki célként, hogy az identitásról, a szeretet szükségességéről és a pszichikumnak a szeretet hiányában fellépő fejlődési formáiról beszéljen.
Az előadás annak érdekében, hogy kihangsúlyozza a szereplők belső vívódását, bemutatja a családon belüli viszonyok feszültségeit, a másságot, a betegséget és a szenvedést, az Isten és az ördög onirikus és hallucinatórikus megjelenését az emberi tudatalattiban .
A szereplők, önmaguk számára ismeretlen érzelmi egyenletekbe ragadva, átadják egymásnak saját félelmeiket és kínjaikat. Vagy van, vagy nincs erejük, hogy felszabaduljanak; vagy sikerül élniük vagy pedig elássák magukat a leküzdhetetlen múltból születő személyes poklukba.


A pokol emlék
A pokol emlék


Tűzoltó-torony, 21.30 óra
Ariel Városi Színház, Râmnicu Vâlcea - Pathelin Mester Bohózata, színpadra adaptálta és rendezte: Dan Constantin

A Pathelin Mester Bohózata Franciaországban jelent meg a XV. században, szerzője ismeretlen, műfaját tekintve pedig félig bohózat, félig szatíra. Témája az Egy rablónak, egy rabló meg egy fél történetére emlékeztet: a darab bebizonyítja, hogy minden tanonc fölülmúlja mesterét. Egyes elemzők szerint a bohózat François Villon műve, amely alapján Tudor Arghezi írt egy verses adaptációt. Dan Constantin - kizárólag a történetet (a kanavászt) használva - a commedia dell'arte stílusában készít egy szintén verses adaptációt, és ritmusát a nápolyi tarantella segítségével alakítja ki. Mindezt annak érdekében teszi, hogy az előadást kevésbé hagyományos helyeken és bármilyen közönség - elsősorban természetesen a gyerekek - számára el lehessen játszani. Egy mókával teli történet, amelyet két szóban össze tudunk foglalni: a rászedett rászedő.


Pathelin Mester Bohózata
Pathelin Mester Bohózata


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: