2014-11-08 15:24:09• hírek • Kocsis Zoltán

Csíkkal máris annyit nyert az Olimpia, mint Bodeával!

Alexandru Bostina a második félidő elején szerzett két góljával fordított és nyert az Olimpia labdarúgócsapata a második osztályú bajnokság második csoportjának 12. fordulójában szombaton Szatmárnémetiben a Karánsebes ellen. Ezzel a frissen kinevezett Csík Tibor máris befogta elődjét, Cosmin Bodeát.

Nem kezdődött pedig jól a meccs a hazaiak számára, hisz a 7. percben Sabin Lupu lépett ki a középső védők között és meg is szerezte a vezetést a déliek számára. A szatmáriak a 22. percben próbáltak meg válaszolni, ám Vlad Bujor lapos lövését Coca kapus védeni tudta.

Alaposan felrázhatta a szünetben fiait Csík Tibor, hisz az Olimpia parádésan kezdte a második félidőt és negyed óra alatt fordított is. Alighanem köze lehetett ennek ahhoz is, hogy a csapat szerkezetet váltott, hisz a védő Marius Burlacu helyett a csatár Daniel Feier állt be. Ennél is nagyobb húzásnak bizonyult azonban Bostina pályára küldése, aki előbb a 47. percben fordulatból lőtt a hálóba, majd az 59. percben 22 méterről talált be. Nem hiába mondják, az edző szakértelét nagyban jelzi, miként tud belenyúlni a meccsbe és miként cserél...

A vendégek a 85. percben közel kerültek az egyenlítéshez, ám Negoescu egy az egyben sem tudta legyőzni Iulian Anca kapust, így az Olimpia megszerezte szezonbeli negyedik győzelmét, minek köszönhetően a tabellán is előrelépett a 7. helyre.

A Tatrang után tehát a Karánsebest is legyőzte Csík Tibor vezetésével az Olimpia, ami azt is jelenti, hogy a szatmári szakember vezetésével a csapat két forduló alatt máris ugyanannyi győzelmet aratott, mint Bodea irányításával 9 forduló alatt. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a három hazai meccsből Bodeával is megnyert kettőt a gárda. Szerencsére azonban a következő fordulóban, november 22-én (a 13. játéknapon az Olimpia szabadnapos) Bostináék ismét otthon játszanak. Akkor a Fortuna Campina lesz a vendég.

12. forduló:
Olimpia - Karánsebes 2-1
gólok:
Bostina (47., 59.) illetve Lupu (7.)
Az Olimpia összeállítása: Anca - Burlacu (46. Feier), Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) - Gavrilescu, Bic, Villand, D. Muntean - Bujor ( 68. Scvarzkopf ), Laso (46. Bostina)

További eredmények:

Temesvári Poli - Mioveni 1-0
gól: Trandu (52.)
Ramnicu Valcea - Pankota 1-0
gólok: Parvulescu (39.)
Resicabánya - Fortuna Campina 1-2
gólok: Popescu (30.) illetve Damian (29.), Stancu (81.)
Slatina - Tatrang 1-1
gólok: Verdes (19.) illetve Neculai (80.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: