2020-07-28 12:34:40• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

A Sanitas 55-85 százalékos bérpótlékot kér azoknak, akik koronavírusos pácienseket kezelnek

A Sanitas Szakszervezeti Szövetség 55-85 százalékos bérpótlékot kér azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak, akik Covid-19-es pácienseket kezelnek.

A Sanitas vezetősége kedden találkozott Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel. A találkozón részt vett Ludovic Orban miniszterelnök is.

A bérpótlék járna az összes olyan alkalmazottnak, akik koronavírus-fertőzött betegekkel jönnek kapcsolatba: orvosok, asszisztensek, a mentőszolgálat tagjai, a közegészségügyi igazgatóságok munkatársai.

A szakszervezet ugyanakkor kérte, hogy hirdessenek országos szintű járványt.

Követeléslistájukon szerepel továbbá a megfelelő minőségű és mennyiségű védőfelszerelés biztosítása és a munkaprogram csökkentése.

Minden intézkedésnél figyelembe kell venni azt, hogy a személyzet órákon keresztül, rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben dolgozik - szögezi le a szakszervezet.

A szakszervezeti vezetők követelték, hogy különítsenek el pénzt a 2500 lejes kockázati pótlékra vonatkozó, 2020/82-es törvény életbeültetésére.

Kérték továbbá, hogy az egészségügyi dolgozóknak 2020-ra is biztosítsanak utazási csekket, emeljék a béreket a 2022-ben előirányzott szintre, és minden pótlékot a jelenlegi alapfizetéshez viszonyítsanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: