2009-05-01 02:17:26• hírek • Szatmar.ro

A Sahtar románjai örülhettek

Piotr Trochowski
Piotr Trochowski

Az UEFA-kupa elődöntőjének első meccsein a vendégek számára termett babér.

Az UEFA-kupa utolsó kiírásának elődöntőiben két igen érdekes párosítás alakult ki. A Werder Bremen és a Hamburg immár a hetedik tiszta német elődöntő az európai kupákban, ám a Dinamo Kijev-Sahtar Donyeck páros igazi kuriózum: ukrán csapat még soha nem jutott el ezen sorozat elődöntőjében.

Az ukrán párharc román szempontból is érdekesnek ígérkezett, hiszen a Mircea Lucescu által edzett Sahtar színeiben Razvan Rat végig a pályán volt, míg a Dinamo csapatában Tiberiu Ghioane a szünetben, Florin Cernat a 83. percben lépett pályára. A találkozó lagymatagon indult, a két csapat igen idegesen focizott. Negyed óra elteltével azonban a hazaiak lenyugodtak és két helyzet után megszerezték a vezetést is: Alijev szabadrúgása után Csigrinszkijről saját csapata kapujába került a labda. A Sahtar két helyzettel válaszolt, ám az első félidő vége és a második eleje a hazaiaké volt, gólt azonban nem tudtak szerezni. Nem úgy a Sahtar, amelynek színeiben Fernandinho a 68. percben kiegyenlített, a „bányászok" felé billentve ezzel a mérleg nyelvét a visszavágó előtt, bár a Dinamo idegenben is képes lehet a továbbjutás kicsikarására.

 

Ugyanez igaz lehet a Werder Bremenre is, mely azonban rosszabb helyzetből utazhat majd Hamburgba. A kijevi meccsel ellentétben a német elődöntő viharosan indult, az első percekben mindkét kapusnak be kellett mutatnia egy-egy komoly védést. Ezt követően mezőnyharc folyt, majd a 28. percben Trochowski remek fejessel előnyhöz juttatta a Hamburgot. Ez a találat megbénította a hazaiakat, akik a szünetig nem is tudtak érdemben reagálni. A második játékrészben aztán Hamburg kontrákra rendezkedett be, a Werder pedig támadott becsülettel. Remek meccs kerekedett ki, amelyen a kapuk felváltva kerültek veszélybe, ám ezúttal sem Wiese, sem Rost

eszén nem lehetett túljárni, így a Hamburg idegenben szerzett győzelmet, amely könnyen továbbjutást érhet.

Eredmények:
Dinamo Kijev-Sahtar Donyeck 1-1
gólok: Csigrinszkij (22. öngól), illetve Fernandinho (68.)

Werder Bremen-Hamburg 0-1
gól: Trochowski (28.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: