2020-02-13 11:13:01• hírek • Agerpres/Bede Emőke

A Romániai Fogorvosi Kamara vizsgálatot indított a szerdán elhunyt 4 éves páciens ügyében

Vizsgálatba kezdett a Romániai Fogorvosi Kamara (CMSR) annak a négyéves gyermeknek az ügyében, aki meghalt, miután altatásban kezelték egy piteşti-i fogászati klinikán.

A CMSR felelősségre vonhatja tagjait a törvények, a fogorvosi etikai elvek vagy a szakmai szabályzat be nem tartása miatt. A Kamara által lefolytatott felelősségre vonás ugyanakkor nem helyettesíti az érintettek ellen indítható polgári, büntetőjogi vagy közigazgatási eljárást - közölte az intézmény, amely részvétet nyilvánított az elhunyt kisfiú családjának.


A négyéves gyermeket kedden altatásban kezelték egy piteşti-i fogászati klinikán, de rosszul lett, kómába esett, ezért a Grigore Alexandrescu kórházba szállították. Itt szerda este meghalt. Az egészségügyi minisztérium kivizsgálást indított a klinikán. A rendelőt 20.000 lejre megbírságolták a tevékenységi terület túllépéséért, és megtiltották a további altatásos kezeléseket. A rendőrség ezzel párhuzamosan gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: