2013-07-04 17:07:13• hírek • Póti Orsolya

A Román Vöröskereszt Napját ünnepelték

A Vöröskereszt Szatmár megyei szervezetének fiatal önkéntesei július 4-én a szervezet munkáját népszerűsítő szórólapokat, prospektusokat osztottak szét valamint vérnyomásmérést végeztek.

A Román Vöröskereszt 137 évvel ezelőtt, 1876. július 4-én alakult meg, azóta fejt ki egyre gazdagodó, egyre bővülő humanitárius tevékenységet nemcsak háborúk, hanem természeti katasztrófák - földrengések, árvizek, járványos betegségek stb. - idején is értékes segítséget nyújtva a rászorulóknak.

A szervezet megalakulásának 137. évfordulója alkalmából csütörtök délelőtt a Vöröskereszt szatmári fiókjának önkéntesei is standot állítottak, ahol bemutatókkal, szórólapokkal, hasznos információkkal és vérnyomásméréssel várták a járókelőket.

„A Román vöröskereszt Napja alkalmából szervezett akciónkon összesen kilenc önkéntesünk vett részt, akik életmentő tippekkel és egyéb hasznos tanácsokkal látták el a Corneliu Coposu sétányon elhaladókat, emellett elsősegély-adási bemutatókat tartottak és vérnyomást is mértek" - mondta el a Szatmár.ro-nak Rodica Borlan, a szervezetője.

Egyébként a Vöröskereszt szatmári fiókja minden évben megünneplik valamilyen formában a július 4-ét. Idén a szervezet tevékenységeinek népszerűsítésére fektették a hangsúlyt.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: