2018-06-13 08:06:24• hírek • Bede Emőke

A Román Rendőrség nevével visszaélve csalnak ki pénzt az emberektől

Nemrégiben újabb átverés kapott szárnyra, a csalók egyenesen a Román Rendőrség nevét felhasználva igyekeznek jelentős összeget kicsalni a gyanútlan felhasználóktól.

Mivel egyre többen sétáltak bele a csapdába, a rendőrség közleményt adott ki, melyben arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy semmi esetre se fizessenek a zárolt adatokért, mert valószínűleg azt követően sem kapják azokat vissza, hogy átutalták a pénzt. Ehelyett jobb azonnal a rendőrséghez fordulni, azaz jelenteni az esetet.
 

A Román Rendőrség közleményében több hasznos tanácsot is megfogalmazott, többek között arra intenek mindenkit, hogy a fontosabb adatokról készítsenek biztonsági másolatot. Tartsák naprakészen az operációs rendszerüket, illetve lehetőség szerint telepítsenek egy vírusvédelmi programot. Emellett az ismeretlen személyektől érkező üzeneteket és csatolmányokat jobb nem megnyitni, ugyanis a számítógépes kártevők általában ezeken keresztül jutnak el a felhasználó saját számítógépére.
 

További információkért fel lehet keresni a www.nomoreransom.org oldalt, melyet kifejezetten a ransomware, azaz zsarolóprogramok ellen fejlesztettek ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: