2010-03-25 16:02:24• hírek • Szatmár.ro

A Román Rendőrség Napját ünnepelték

Idén immár 188. alkalommal rendeztek ünnepséget a Román Rendőrség Napja alkalmából.

Március 25-én, csütörtökön délelőtt Szatmárnémetiben is rendezvényeket szerveztek a Román Rendőrség Napja.

A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség által szervezett ünnepség a megyeszékhely újfőterén mozgalmas demonstrációval vette kezdetét: két bemutatót is megtekinthettek az ünnepségre érkezett meghívottak, a járókelők és több iskola diákjai.

Az első bemutató során azt játszották el a rend őrei, hogy terrorista-támadás történt az Adminisztratív Palotában Több eldördült lövést követően szirénázó autókkal száguldottak be a térre a rendőrség kommandósai, akik füstbombákkal tették lehetetlenné a látási viszonyokat először a bűnöző számára, majd bejutva az épületbe elkapták és lefegyverezték azt. A második bemutató során egy autós üldözési jelenetnek lehettek a tanúi a nézelődők: három személyautóval menekülő maszkos férfit kaptak el a főtéren.

Az érdekfeszítő bemutatókat követően az ünnepség a Szakszervezetek Művelődési Házában folytatódott. Radu Giurca prefektus Emil Boc miniszterelnök üdvözlő szavait tolmácsolta a rendőröknek, Liviu Tăut, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség parancsnoka pedig Vasile Blaga belügyminiszter köszöntőjét olvasta fel.

A művelődési házban ugyanakkor sor került a szokásos évi előléptetések kihirdetésére is: közel kétszáz Szatmár megyei rendőr léphetett előbbre ez alkalommal. A Román Rendőrség Napja alkalmából szervezett ünnepséget népzenei és könnyűzenei előadók, valamint szavalatok tették színesebbé.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: