2016-01-29 11:28:53• hírek • MTI

A Rolls Royce születéséről forgat filmet Martin Scorsese

Martin Scorsese és Asif Kapadia brit filmrendező a híres brit autómárka, a Rolls Royce megszületéséről készít filmet.

Scorsese a Silver Ghost című film egyik producere lesz Antony Haasszal, míg Asif Kapadia, akinek Amy Winehouse-ról szóló dokumentumfilmjét Oscar-díjra jelöltek, lesz a film rendezője - adta hírül a Variety.

A Silver Ghost filmre vitelének történetével 2012-ben Richard Attenborough állt elő. A film a 20. század hajnalán játszódik, és megismerteti a nézővel Charles Rollsnak és Henry Royce-nak, az ikonikus brit autógyártó cég megalapítóinak történetét. Attenborough 2014. évi halála után Scorsese karolta fel a filmre vitel gondolatát.

A Wall Street farkasának rendezője jelenleg a Silence című film utómunkálatain dolgozik, amelyet Ken Watanabe, Liam Neeson, Andrew Garfield és Adam Driver szereplésével forgattak. Az Endó Súszako japán író Némaság című regényére alapuló mozi a 17. századi japán keresztényüldözésekről szól. Párhuzamosan Scorsese az HBO új Vinyl című sorozatának a producere is.

"Már akkor megragadott a Silver Ghost története, hamikor Lord Richard Attenborough előállt vele, és nagyon örülök annak, hogy megvalósíthatjuk az elképzelést. Ez egy olyan projekt, amelynek egy nagy és ötletekben gazdag történetmesélőre van szüksége, Asif Kapadia éppen ilyen személyiség" - hangoztatta Scorsese.

Kapadia elmondta, hogy a Silver Ghost történetében az ragadta meg, hogy miként szövi öt csodálatos ember életének fonalát, ami aztán megváltoztatta a nyugati világot.

A Rolls-Royce gépkocsimárka a luxusautózás fogalmát jelenti a gépkocsivezetőknek. Története mögött a vagyonos arisztokrata csemete Charles Rolls és a vagyonát maga megalapozó Henry Royce találkozása áll, akik az 1906-os londoni Olympiában rendezett autóshow-n mutatták be ezüstre festett, hathengeres luxusautójukat, amelyet az akkori szaksajtó nevezett először Silver Ghostnak. A legendás autó később a Rolls Royce örök szimbólumává vált.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: