2018-02-09 07:54:35• hírek • Oszkó Viktória

A Republic zenél majd az OKIT vendégeinek

Idén július 25. és 29. között rendezik meg az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT).

Az országos találkozóra szánt első kisfilm már elkészült, a rendezvény weboldalán, Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján elérhető. A videó a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyét és Szatmárnémetit, tehát a találkozó helyszíneit mutatja be röviden, kiemelve a kulturális-természeti értékeket, az érdekességeket és azokat a helyeket, amelyeket feltétlenül érdemes látni.


"Idén Szatmárnémetiben, július 25. és 29. között rendezik meg az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT), amely meghitt jellegéből adódóan is zártkörű" - mondta Józsa János, a Római Katolikus Püspökség sajtóreferense. Hozzátette, hogy a rendezvénynek valóban az egyik tervezett programpontja a találkozó résztvevői előtt megtartott Republic koncert is, amely az ötnapos találkozó egyik nagy népszerűségnek örvendő eseménye. Az együttes fellépése július 28-án lesz a Kossuth-kertben.


Hét hónappal a találkozó előtt elkészült a rendezvény logója is, amelyen két fiatal szerepel, egy lány és egy fiú, akik a fiatalok közösségét szimbolizálják. Kezük összefonódásából alakul a kereszt, jelképezve, hogy a fiatalok is Isten munkatársai, barátai és bekapcsolódnak a megváltás művébe, vagyis életükkel, viselkedésükkel azt akarják tenni, amit Jézus is tett itt a földön, tanúságot tenni a szeretetről.


A kereszt a megváltás szimbóluma. Jézus, a fiatalok barátja a kereszten halt meg, hogy megmentsen minket. Mindez Isten kegyelméből történt. A két fiatal egy Mária monogramot alkot. A találkozó témáját a mottó határozza meg.


Ferenc pápa a 2018-as ifjúsági világnap témájául, Lukács evangéliumából ezt a mondatot választotta: „Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél”(Lk 1,30.) A Szentatya szándékához csatlakozva az OKIT mottójává is ez vált, a találkozó védőszentje pedig a Szűzanya lett.


A három karika a Szűzanya koronáját jelképezi, hiszen ő királynő, a világ Királynője, a fiatalok Királynője, Édesanyánk. A logó alatt a találkozó évét és rövidítését látjuk két nyelven: románul és magyarul. Ez is a közösséget szimbolizálja, azokét, akik Jézushoz tartoznak. A nyelvi és rítusbeli különbségek nem szakíthatnak el minket egymástól.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: