2009-08-04 13:50:53• hírek • Szatmar.ro

A Renault kirúgta Piquet-t

A francia istálló szűkszavú elbocsátására a brazil egy bőbeszédű közleményben reagált.

Nelsinho Piquet hétfő este egy közleményben hivatalosan is elismerte, hogy a nap folyamán a Renault egy szűkszavú üzenetben jelezte, többé nem tart igényt a szolgálataira. A brazil pilóta erre reagálva leszedte a keresztvizet az istállóról, Flavio Briatore csapatfőnököt pedig egyenesen hóhérnak nevezte.

„Csalódott vagyok, ugyanakkor valamiféle megkönnyebbülést érzek, hogy véget ért karrierem legrosszabb időszaka. Remélhetőleg a következőkben bizonyítani tudom, hogy gyors és nyerő pilóta vagyok", írja Piquet.

Nelson Piquet korábbi világbajnok fia részletesen leírja a Forma1 előtti pályafutása eredményeit, majd pedig hosszasan ecseteli, hogy soha nem kapott olyan fokú támogatást, amelyet elvárhatott volna és amellyel fel tudta volna venni a versenyt csapattársával, Fernando Alonsóval.

„Újoncként támogatást és segítséget reméltem, de csak valaki voltam, aki a másik autót vezeti, akit teljesen figyelmen kívül hagytak", panaszolja a 24 esztendős pilóta.

A folytatásban Piquet rátért az idei szezonra és konkrét példákat hozott fel előző kijelentései alátámasztására. Elmondása szerint a szezon előtt ő 2002 kilométeren tesztelhette az új autót, míg Alonso 3839 kilométert tehetett meg. Az idei kilenc futam során Alonso autóján négy alkalommal is komoly fejlesztéseket hajtottak végre, az övén viszont egyszer sem. Ennek következtében a Renault mérnökei szerint a brazil autója 5-8 másodperccel lassúbb, mint a spanyolé.

Végezetül pedig Piquet heves kirohanást rendezett Flavio Briatore ellen is, aki az istálló csapatfőnöke és a brazil menedzsere is egy személyben: „A menedzsernek támogatni és bátorítani kell a védencét, ám az én esetemben ez nem így történt. Flavio Briatore a hóhérom volt."

A Forma1-hez kapcsolódó hír, hogy Bernie Ecclestone egy interjúban bejelentette, jövőre visszatér Montreal a versenynaptárba: „2010-ben ismét versenyezni fogunk Montrealban. Mindenki, aki tagja a Forma1-es családnak, szereti a Kanadai Nagydíjat." „Felejtsék el ugyanakkor Indianapolist. Oda nem megyünk vissza", volt a válasza arra, hogy mi lesz a másik észak-amerikai futammal, az Amerikai Nagydíjjal.



Elváltak Piquet és a Renault útjai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: