2009-11-25 16:56:06• hírek • Szatmar.ro

A Renault is a távozást fontolgatja?

A franciák elnöke nem támogatja a Forma1-es részvételt, anyagi gondok a Saubernél.

A Forma1 az elmúlt egy évben több nagy autógyárat is elveszített és lehet, hogy ez a folyamat még nem ért véget. A Renault ugyanis még nem jelentette be egyértelműen, hogy marad-e és amennyiben a gyár elnökének, Carlos Ghosnak a szavaiból indulunk ki, nem biztos, hogy a franciák nem követik a kivonuló Honda, BMW és Toyota példáját.

Ghosn ugyanis az indiai Times-nak adott interjúban arról beszélt, hogy a Forma1-es részvétel egyre több kérdést vet fel. „A Forma1 egy nagyon látványos sorozat, de több kérdést is felvet: mennyire sportszerű vagy hogyan egyeztethető össze a környezetvédelemmel. Le lehet-e új technológiákkal a nullárra redukálni a légszennyezést", mondta.

Ghosn szerint az is elgondolkodtató, hogy az utóbbi időben három autógyár is visszalépett. „Az utóbbi évben három gyártó is elhagyta a Forma1-et. Egy év alatt hárman! Ez azt jelenti, hogy egy sor kérdés van, amire választ kell adnunk", mondta.



Búcsúzik a Renault is?


Nem túl rózsásak egy másik tradicionális istállónak, a Saubernek a kilátásai sem. A svájci csapat a BMW kiszállása után árvult el, ám akkor még úgy tűnt, a Qadbak befektetői csoport hatékony megoldást jelent. „Az új tulajdonos nem a futottak még kategóriában, hanem az élmezőnyben szeretné látni az autóit", mondta a nyár végén Mario Theissen, a BMW motorsport-igazgatója.

Csakhogy közben az új tulajdonosnak elfogyott a pénze, így Hinwilben 420 alkalmazott a teljes létbizonytalanságban fejleszti az új autót, írja a svájci Blick. A lap értesülései szerint az új befektetők még a 66 millió eurós vételárat sem fizették ki.

Az eurosport.de azonban megjegyzi, hogy 2000-ben egyszer már a megszűnés szélére sodródott az istálló, ám akkor Peter Sauber végül meggyőzte a Credite Suisse-t, a pénzintézet pedig 20 millió euróval megmentette a csapatot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: