2011-12-06 12:14:08• hírek • Póti Orsolya

A Reménység Központba is ellátogatott a Mikulás

A Szatmári Caritas Szervezet égisze alatt működő Reménység Központ idős-klubjának tagjai az év minden ünnepére összejövetellel, dallal és tánccal készülnek. Nem volt ez másként Szent Miklós napján sem, amikor mintegy száz klubtag és az oldenburgi vendégek ünnepelhettek együtt.

A Reménység Központban már a reggeli órákban kitűnő volt a hangulat, hiszen a decemberi hónap nyolc szülöttjét ünnepelték az nyugdíjasklub tagjai. A köszöntők után pedig mindenki türelmetlenül várta a Mikulás-napi ünnepséget, amely 11 óra körül vette kezdetét.

„Az idősek nagy örömére minden évben megrendezzük a Mikulás-napi ünnepséget - mondta el Hauler Magdolna, a Reménység Központ vezetője. A központ tagjai az oldenburgi támogatók jóvoltából részesülnek ajándékcsomagokban; ezeket idén is a Mikulás és a Krampusz osztja szét az idősek között." - magyarázta Hauler.

És a teremben felcsendülő karácsonyi dallamokra be is toppant a Mikulás, utána pedig a Krampusz egy jókora virgáccsal. Az egybegyűltek köszöntése után, Peter Erhard, az egyik németországi vendég mondott beszédet, majd sor került az ajándékcsomagok szétosztására.



A Reménység Központ egyébként 19 éve működik a Caritas Szervezet égisze alatt. Az intézmény célja, hogy színesebbé tegye az idősek egyhangú hétköznapjait. A központban a napi sajtó elolvasása mellett lehetőség van különféle szórakozási lehetőségekre, összejövetelekre ismerkedésre. A klubnak jelenleg száznegyvenen tagja van - tudtuk meg Hauler Magdolnától, a központ vezetőjétől.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: