2012-06-15 18:31:41• hírek • Póti Orsolya

A Református Gimnázium nyolcadikosai is elballagtak

A Láncos templomban került sor a Református Gimnázium nyolcadikosainak ballagási ünnepségére június 15-én.

Péntek délután a szatmárnémeti Református Gimnázium nyolcadikos diákjai énekszóval vonultak be a Láncos Templomba, ahol ünnepi istentisztelet vette kezdetét. Az istentiszteletet Ilonczai Zsombor az iskola lelkésze tartotta, aki azt tanácsolta a diákoknak: úgy kell önmagukra nézzenek, mint olyanokra, akik erős falra építik életüket.

„A fal jelképesen jelentheti az önazonosságunkat, az identitásunkat, a fal teszi egyértelművé mi az ami azon túl van, megmutatja, mi is jellemezheti életünket. De mit is jelent vállalni azt a feladatot, amivel Isten megajándékoz? Csak az ember tud továbbmenni és feladatot vállalni, aki onnan fentről kéri a megfelelő erőt, a mennyei ajándékot, amit tovább is tud adni." - magyarázta Ilonczai.

Az iskolalelkész azt tanácsolta a diákoknak, hogy ne veszítsék el identitásukat, és "váljanak a világ savaivá". „Ehhez pedig nem kell e világból kapott erő, mert megvannak az értékeitek kellő mennyiségben ahhoz, hogy tovább tudjatok lépni." - mondta a lelkipásztor.

Az ünnepi igehirdetés után Szilágyi Éva, a tanintézmény vezetője köszöntötte a nap ünnepeltjeit és a jelenlévőket. "Úgy vélem ez nem egy búcsúünnepség, mert remélem nemsokára találkozunk. Részt vettem a nyolcadikosok utolsó osztályfőnöki óráján, és úgy láttam, nem volt hiábavaló az itt töltött négy év, hiszen a diákok nagyon tudatosan készülnek a jövőre. Azt kívánom legyen erejük, hogy az előttük álló nagy megmérettetésen jól bizonyítsanak." - mondta az  igazgatónő.

Az eseményt a hetedik osztályos diákok énekei és a bibliaátadás pillanata tette még ünnepélyesebbé. A szavalatok után a diplomák átadása következett, melyet Varga-Bressel Christiane magyartanárnő nyújtott át a tanulóknak. Az osztályelső Cserepes Lilla lett 9,84-es átlagosztályzattal. A Láncos Templomban zajló ünnepi esemény a Himnusz közös éneklésével zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: