2008-10-29 10:22:38• hírek • Szatmár.ro

A Reformáció Napja

Okóber 31. a reformáció napja. Ebből az alkalomból rendhagyó nap lesz a szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

Ezen a napon 1517. október 31-re emlékezünk, amikor megtörtént annak a 95 tételnek a kiszögezése a wittenbergi vártemplom kapujára, amelyekben Luther Márton összefoglalta az akkori Egyház visszaéléseit, illetve azt a programot, amit lehet egyházújító programként is értékelni, és ezzel elindult egy folyamat.

Azt lehet mondani, hogy a reformáció nem emlékünnep, hanem annak a jele, hogy az Egyház állandóan megújul napjainkban is. A jeles napról minden évben megemlékeznek az iskola diákjai és tanárai, istentiszteletet tartanak, majd különböző programokat szerveznek - mondta el a Szatmár.ro-nak Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője.

Délelőtt 10 órai kezedettel ünnepi istentisztelet lesz, mely után az iskola színjátszói egy verses-zenés összeállítást adnak elő a templomban. Ezt követően az iskola diákjai különböző programokon fognak részt venni. Az V.-VIII. osztályos diákok számára a reformációval kapcsolatos filmeket fognak vetíteni, a IX. osztályosok pedig kézműves-foglalkozásokon fognak részt venni. A X.-es diákok a témával kapcsolatos dolgozatokat mutatnak be, a XI. és XII. osztályosok pedig egyháztörténeti vetélkedőn mérik össze tudásukat - magyarázta az igazgatónő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: