2012-04-04 15:24:37• hírek • Szatmár.ro

Iskola másként - Kökényesden

Az egyhetes program keretében minden nap más program várja a kökényesdi diákokat. A nebulók eddig egyebek mellett a határrendészek mukájával ismerkedtek, megtanulták az elsősegélynyújtás alapjait és nagy hangsúlyt kapott a sport is.

Az egyhetes program első napján az iskolások a Dog For Life Egyesület kutyás bemutatóján vettek részt, másnap pedig a halmi határrendészet munkatársai avatták be őket munkájuk rejtelmeibe. Kedden Trombitás Eszter orvosnő, valamint asszisztense, Pap Evelin vezetésével sajátították el az elsősegélynyújtás alapjait.

Szerdán a hagyományőrzés és a sport kapott hangsúlyt a kökényesdi iskolában, amelynek keretén belül a tanulók néptáncot, különféle kézműves mesterségeket és moderntáncokat sajátíthattak el. De ezzel még nem merült ki a szerdai nap kínálata, mert a szatmárnémeti Aurel Pop Művészeti Líceum diákjainak közel egy órás zenei előadása szórakoztatta a diákokat, majd szatmárnémeti vívók tartottak bemutatót.

Csütörtökön gasztronómiai napot szerveznek közösen a pedagógusok, szülők és gyerekek. Ezen megismerkedhetnek az egészséges és a helyes táplálkozással, majd a kultúrotthonban egy két fogásos közös ebéden vesznek rész. Az ebéden a szülők gulyással vendégelik meg a csemetéket, a kökényesdi RMDSZ-es tanácsosok pedig a második fogást biztosítják a gyerekeknek.

Pénteken az „Iskola másként" a húsvét szellemében fog eltelni, amikor Simon Anna irányításával tojásfestés lesz, illetve ekkor szervezik meg a szerdai napon elkészített kézműves termékek vásárát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: