2013-01-18 13:13:34• hírek • Póti Orsolya

A Refisek már készülnek az Iskola másként hetére

Az éves tanterv szerves részeként idén is megrendezésre kerül a tavaly bevezetett „Iskola másként" hete, de a 2012/2013-as tanévtől már új név alatt folytatódik a rendhagyó oktatási hét. A „Tudj többet, légy jobb" hétnek programtervezetét február közepéig kell leadják az iskolák.

Noha nincs se óra, se tanítás, a részvétel kötelező tanárnak és diáknak egyaránt az április 1-5. között megrendezésre kerülő „Tudj többet, légy jobb" elnevezésű rendhagyó oktatási héten, melynek keretében a tanulmányi kirándulásoktól kezdve a múzeumlátogatásokon át egészen a sportrendezvényekig és vetélkedőkig sok egyéb program megszervezésre kerül.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban már elkezdődött a rendhagyó oktatási hétre való felkészülés, ugyanis az iskolák vezetőinek már február közepére le kell adniuk a pontos programtervezetet.

Szilágyi Éva, a gimnázium igazgatónője kihangsúlyozta: a rendhagyó oktatási hét keretében rendezik meg a Nyílt napokat, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődő, illetve érdekelt óvodás és iskolás csoportot. A hagyományokhoz híven az iskolaközösség különféle bemutatókkal és foglalkozásokkal fogadja vendégeit: a  diákok ízelítőt kapnak úgy a tanintézményben szervezett rendezvényekről és vetélkedőkről, mint az ott tanulók eredményeiről és tevékenységeiről.

A „Tudj többet, legyél jobb" rendezvénysorozat programját a pedagógusokon és a diákokon kívül a szülők is alakíthatják, ugyanis az ő javaslataikat is várja az iskola vezetősége.

A rendhagyó oktatási hét keretében zajló eseményekről, rendezvényekről és programokról a Refi újságíró csapata fog beszámolni, ezért ők még márciusban részt vesznek egy „újságíróképzésen", amelyre a szatmári magyar sajtó képviselőinek szervezésében kerül majd sor.

„Április 1-5. között a kirándulásokon és előadásokon kívül különféle vetélkedőkbe, játékokba és sportrendezvényekbe kapcsolódhat be az iskolaközösség, valamint megrendezésre kerül a Csendes nap is, amely a tanintézmény vallásos jellegét állítja majd előtérbe - mondta el Szilágyi Éva a Szatmár.ro-nak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: