2016-04-18 17:14:02• hírek • Kocsis Zoltán

A Refi kezdi, a Hám János zárja a sort

Április 15-én kezdődött és május 31-én ér véget a tanügyminisztéium által meghirdetett Építem a jövőm! elnevezésű programsorozat, amelynek célja, hogy támogatást nyújtson a diákoknak a pályaválasztás útvesztőjében, informálva őket a rendelkezésükre álló lehetőségekről.

A másfél hónapos program szerves részét képezik a nyílt napok, amelyek során a tanintézmények megmutathatják magukat, szellemiségüket, betekintést engedélyezve tevékenységeikbe. Ilyenkor tájékoztatást nyújtanak a jövőre induló szakokról, válaszolnak a felmerülő kérdésekre és remek alkalom kínálkozik elbeszélgetni a szaktanárokkal, diákokkal.

Kiváncsiak voltunk, Szatmárnémeti három, magyar tannyelvű középiskolája mikor tartja meg a maga nyílt napját.

Nos, a sort a Református Gimnázium nyitja, méghozzá április 19-én, kedden, tudtuk meg Szilágyi Éva igazgatónőtől. Az érdeklődő szülőket, gyerekeket 09.00 és 13.00 óra között várják, a vendégek betekintést nyerhetnek az iskola tevékenységébe, az Iskola másként! program kínálatába.

Rögtön másnap, április 20-án, 10.00 és 13.00 óra között a Kölcsey Ferenc Főgimnázium is várja az általános iskolásokat, szüleiket. A tanintézet tájékoztatást nyújt a szakokról, az érdeklődők választ kaphatnak kérdéseikre, nyilatkozta Pataki Enikő igazgatónő.

Utolsóként a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tartja meg a nyílt napot, május 20-án, pénteken, árulta el Ádámkó István, igazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: