2017-07-03 11:57:17• hírek • Szatmár.ro

A Red Bullra és a Six Daysre készül Gyenes Mani

Az Autonet Motorcycle Team versenyzője a hétvégén újabb futamot nyert a magyar enduro-bajnokságban.

Sűrű nyári programnak néz elébe a szatmári motoros, Gyenes Emánuel. Nem mintha az elmúlt hetek annyira unalmasak lettek volna! A hétvégén például a magyarországi enduro-bajnokság részeként Szlovákiában versenyzett és nyert, így magabiztosan vezeti a pontlistát. A szlovákiai Polomkán tartott enduro-verseny a magyar bajnokság része volt, a harmadik futam a négyfordulós pontvadászatból. Mani a hétvégén is nyert, így három győzelmével már a zsebében tudhatja a bajnoki címet, csak akkor lehet gond, ha az utolsó fordulóban nem tudja befejezni a versenyt. Érdekesség, hogy a magyarországi enduro-bajnokságban gyakorlatilag egyetlen futamot rendeznek Magyarország területén, kettőt tartanak Szlovákiában, egyet pedig Romániában. Ezeken a versenyeken pedig a helyi bajnokságban is kapnak pontot, így történhet meg, hogy a román enduro-bajnokságban is az élen áll Gyenes, bár a további futamokon nem kíván részt venni. 

Sokkal jobban koncentrál az előtte álló nagy megmérettetésekre! Július 25-én például ott lesz a világ legnehezebb hard-enduro versenyén, a Nagyszeben környékén megrendezett 14. Red Bull Romaniacs versenyen. Gyenes Emánuel a világon az egyetlen motoros, aki ennek a versenynek az összes kiadásán részt vett és mindeniket sikerült is befejeznie!

Augusztus 25-én egy újabb komoly kihívás várja. Egyetlen romániai versenyzőként ott lesz a Franciaországban megtartott Six Days enduro-versenyen, amelyen több mint 600 motoros áll majd rajthoz. A hatnapos, embertpróbáló megmérettetésen Magyarország teljes csapattal vesz részt, ennek szervízcsapata segíti majd Manit a verseny során.   

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: