2009-10-22 15:40:35• hírek • Szatmar.ro

A Red Bull sem akarja a Saubert

Az osztrákok sem akarnak 14. csapatot, Kimi egy év alatt szeretne meggazdagodni.

Kevéssel azután, hogy a BMW a nyár végén bejelentette, a szezon végén kilép a Forma1-ből, el is adták a csapatot a Qadbak csoportnak. Csakhogy közben a  Nemzetközi Automobil-szövestég (FIA) bejelentette, hogy a Lotus veszi át a Sauber helyét és az egykori svájci csapat a Concorde-szerződést sem írta alá. Ez azt jelenti, hogy az összes csapatvezető beleegyezésére van most már szükség ahhoz, hogy a Sauber 14. csapatként részt vehessen a Forma1 következő idényében.

Úgy tűnik azonban, ezzel gondok lesznek, ugyanis a Williams után most már a Red Bull is ellenzi a tervet, infrastruktúrális okokra hivatkozva. „Pillanatnyilag még azt is kiváncsian várjuk, vajon hogy fog kinézni a dolog az összes új csapattal. 26 autó és mindez például a szűkös monacói bokszban - logisztikailag már így is a határokat feszegetjük" , nyilatkozta Cristian Horner csapatfőnök.



A Red Bull sem akar 14. csapatot


A Forma1-el kapcsolatos hír továbbá, hogy a Toyota és Kimi Raikkönen egyelőre igen távol állnak attól, hogy szerződést kössenek egymással.  Az ok igen prózai: a finn pilóta igen magas anyagi igényekkel lépett elő: „Olyan összeget kér, ami szerintünk túlzás. Azt állítja, hogy két opciója van, így mi kivárunk", nyilatkozta John Howett, a Toyota F1-es igazgatója.

Sajtóértesülések szerint 2007 világbajnoka évi 25 millió eurót kér mind a Toyotától, mind a másik érdeklődőtől, a McLarentől. Mellegleg ugyanennyi üti a finn markát azért is, mert hajlandó volt felbontani az őt a Ferrarihoz kötő szerződést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: