2012-02-06 16:41:22• hírek • Szatmar.ro

A Red Bull ismét meglepte a mezőnyt valamivel

Beindult a szezon, a hétfői nap után már lassan valamennyi, a Formula1 idei szezonjában részt vevő csapat bemutatta az új szezonra készült versenyautóit. Február 6-án a címvédő Red Bullon és a középmezőny aljához tartozó Sauberen volt a sor.

A Red Bull és Sebastian Vettel az elmúlt két évben tarolt, minden megnyerhető címet megnyert. Az osztrák-német páros tavalyi mérlege káprázatos, az immár kétszeres világbajnok 19 futamból 11-et megnyert és 15 esetben szerezte meg a rajtelsőséget. Nem csoda tehát, hogy az energiaital-csapat idén is a legnagyobb esélyesnek számít.

Szakértők szerint az, hogy a dupla diffúzor után a trükkös, felfelé irányuló kipufogót is betiltották, valamelyest csökkenthetik a Red Bull RB8 névre keresztelt új autójának előnyét. Adrian Newey azonban ezúttal is előállt valami újdonsággal: a többieknél is megtapasztalt lépcsős orr megtalálható a Red Bullon is, ám esetükben a lépcsőfok „lyukas". Hogy az űr mire szolgál, a szaklapok is csak találgatják.

Az RB8-at ugyanúgy Renault motor hajtja meg, mint az előző években és nem történt változás a pilóták terén sem: Sebastian Vettel és Mark Webber ül majd idén is a kormánykerék mögött.

A Red Bullal ellentétben a Sauber tényleg bemutatta az autóját és nem csak a hivatalos oldalán jelenítette meg a versenygépet.

A C31-esről Jerezben rántották le a leplet, sőt, már ki is próbálták. Hogy az új járgány mire lesz képes, az a jövő zenéje. A csapat vezetői remélik, hogy rendszeresen pontszerző helyeken tudnak végezni a Ferraritól kapott motorral, sebességváltóval és KERS-el felszerelt autóval. Amelynek vonalvezetése nem nélkülözi a már-már hagyományosnak nevezhető lépcső orrot.

A kiscsapat két fiatal pilótával, a japán Kobajasi Kamuival és a mexikói Sergio Perezzel vág neki a szezonnak - na meg egy olyan autóval, amelyre még bőven férnének szponzorok logói.

A 2012-ES Formula 1-es bemutatók:
Február 6. Toro Rosso (Toro Rosso-Ferrari, Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne)
Február 7. Williams (Williams-Renault, Pastor Maldonado, Bruno Senna)
Február 21. - Mercedes (Mercedes, Michael Schumacher, Nico Rosberg)
Március 1. -Marussia (Marussia-Cosworth, Timo Glock, Charles Pic)
??? - HRT (HRT-Cosworth, Pedro de la Rosa, Narain Karthikeyan)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: