2019-02-13 22:27:37• hírek • telesport.hu

A Realnak kedvezett az első videóbíró - továbbjutás küszöbén a címvédő és a Spurs

Az Ajax alaposan ráijesztett a címvédő madridiakra, akik az első félidőben többnyire védekeztek, a szünet után aztán nagyobb rutinjukat kihasználva megnyerték a találkozót. Hasonlóképpen Londonban a Dortmund kezdett jobban, ám bő fél óra után a Tottenham egyre inkább átvette az irányítást és végül a szünet után 3-0-ra lelépte a Borussiát.

 

Amszterdamban a holland csapat az első félidőben hatásos letámadásának köszönhetően óriási fölényben futballozott, s közel is állt a vezetéshez, ebben azonban a Bajnokok Ligájában debütáló videobíró “megakadályozta”, Damir Skomina játékvezető ugyanis visszanézés után érvénytelenített Nicolas Tagliafico fejesgólját.

 

A fordulást követően kijött a szorításból a Real Madrid – melynek csapatkapitánya, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos 600. mérkőzését játszotta a klub színeiben -, és gyakorlatilag az első igazi helyzetét Karim Benzema révén gólra váltotta. Az Ajax negyed órával a vége előtt Hakim Ziyech találatával egyenlített, a spanyolok azonban a csereként szóhoz jutó Marco Asensio 87. percben szerzett góljával diadalmaskodtak.

 

 

A másik szerdai nyolcaddöntőben a Tottenham Hotspur rendkívül magabiztosan, 3-0-ra győzte le a Borussia Dortmund együttesét. A londoni Wembley Stadionban az első gólt szerző dél-koreai Szon Hung Min fantasztikus formában van: utóbbi 12 mérkőzésén összesen 11-szer volt eredményes. Az első félidőt jól kezdő, az első félórában domináló németek az utolsó hét percben teljesen összezuhantak, amikor két hatalmas védelmi hibát követően előbb Jan Vertonghen lábbal, majd egy szöglet után Fernando Llorente fejjel betalált Roman Bürki kapujába.

 

A visszavágókat március 5-én rendezik.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Ajax Amsterdam (holland)-Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-0)
gól: Ziyech (75.), illetve Benzema (60.), Asensio (87.)

Tottenham Hotspur (angol)-Borussia Dortmund (német) 3-0 (0-0)
gól: Szon (47.), Vertonghen (83.), Llorente (86.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: