2014-04-30 01:29:23• hírek • Kocsis Zoltán

A Real volt az ördög és a Bayern égett meg Münchenben

Miután a Bajnokok Ligája tavalyi elődöntőjében a Bayern München és a Borussia Dortmund megsemmisítő vereségeket mért a Barcelonára illetve a Real Madridra, a pályán Gareth Bale-lel, a kispadon pedig Carlo Ancelottival megerősített fővárosi csapat idén alaposan visszavágott és leszámolt a német focival: a Schalke és a Dortmund után a harmadik német gárdát, a címvédő Bayernt is kiütötte. Ezzel pedig bejutott a sorozat döntőjébe - 12 év után először.

Az elődöntő első meccsén Madridban a hermetikusan védekező és gyilkos kontrákat vezető Real mindössze egy helyzetet engedélyezett ellenfelének, Karim Benzema gólja mellett pedig akár többször is betalálhattak volna. A visszavágó előtt a bajorok egyik erőssége, Arjen Robben figyelmeztette korábbi csapatát: a pokol vár rájuk Münchenben. Csakhogy a holland tévedett: a Real bizonyult a főördögnek, a Bayern pedig pokolian gyengén játszott.

A továbbjutás gyakorlatilag húsz perc után eldőlt, amikor Sergio Ramos előbb egy szöglet, majd egy szabadrúgás után talált Manuel Neuer kapujába. A középső védő négy év után szerzett ismét két gólt egyetlen meccsen - mindössze másodszor pályáfutása során.

A 34. perc eseménye aztén hű képet festett a két találkozó addigi eseményeiről. Franck Ribery tanácstalanul cselezgetett a Real tizenhatosa előtt, ám nem találta a rést és a megfelelő passzt a tökéletesen védekező spanyol védelem között. Elveszítette a labdát, a Real pedig mindössze három emberrel villámgyorsan végigvitte a kontrát: Benzema oldotta meg a nehezét, Bale pedig kihagyhatatlan helyzetbe hozta Cristiano Ronaldót. Ő pedig nem hibázott.

Pep Guardiola a visszavágón is elkövette azokat a hibákat, amit Madridban is. Mario Mandzukic ezúttal is teljesen hasztalan volt a pályán, Ramos és Pepe földön és levegőben is eltűntették a horvátot. Mario Götze ezúttal is csak későn jöhetett be, pedig talán az ő gyorsasága, technikája és dinamizmusa segíthetett volna a Bayernnek...

Az első félidőben Ribery keresztlabdája kevés izgalmat okozott, nem úgy Ronaldo két távoli próbálkozása. A szünet után David Alaba, Robben és Ribery is próbálkozott, ám csak az első volt igazán komoly lehetőség. A Bayern játékából teljességgel hiányzott a szenvedély, csak a szenvedést lehetett benne felismerni. Az utolsó húsz percre aztán a bajorok mintha felismerték volna a betömörülő védelem elleni legegyszerűbb, ám sok esetben leghatékonyabb fegyvert, ám Ribery és Toni Kroos távoli bombái ezúttal hatástalanok maradtak. A sors fintora, hogy a bajorok legnagyobb ziccere - akárcsak az első meccsen - a csereként beálló Götze előtt adódott. Gólt azonban nem ő, hanem a 90. percben Ronaldo szerzett szabadrúgásból. Ez volt szezonbeli 15. találata, megdöntve Lionel Messi és José Altafini rekordját. És hol van még a vége? Döntő május 23-én. Ellenfél a Chelsea vagy az Atletico Madrid lehet.

A Bayern kiütésével eldőlt, hogy továbbra sem tudja csapat megvédeni címét a legrangosabb európai kupasorozatban. Ez utoljára a Milannak sikerült 1990-ben. Érdekesség, hogy Carlo Ancelotti akkor tevékeny részt vállalt az olaszok diadalmenetében - természetesen még játékosként. Most, három Milannal megvívott finálé után a Real Madriddal is döntőt játszhat. Klubja 10., önmaga pedig harmadik BL-trófeáját nyerheti el.

Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó (összesített eredmény):
Bayern München - Real Madrid 0-4 (0-5)
gólok: Ramos (16., 20.), Ronaldo (34., 90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: