2011-12-06 11:19:58• hírek • MTI

Bajnokok Ligája - Csodára készülnek Baselben

Ha a svájci Basel szerdán hazai pályán legyőzi az elmúlt szezonban döntős Manchester Unitedet, akkor az angol csapat története során harmadszor nem éli túl a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit.

A Vörös Ördögök eddig csak az 1994/95-ös, illetve a 2005/06-os kiírásban nem tudták beverekedni magukat az egyenes kieséses szakaszba. Sir Alex Ferguson együttesének esetleges búcsúja azért is lenne bombameglepetés, mert a csoport sorsolását követően a szakértők egyértelmű esélyesként számoltak vele. A kvartettből már továbbjutott portugál Benfica a román Otelul Galatit fogadja.

Az A csoportban a már nyolcaddöntős, még veretlen német Bayern München az angol listavezető Manchester Cityhez látogat. A bajorok csoportelsőségét semmi sem veszélyezteti, míg Roberto Mancini alakulatának csak a győzelem nem lenne elég, ugyanis a Napoli otthonában elszenvedett vereséggel lépéshátrányba kerültek az olaszokkal szemben, akik így ha nyernek a pont nélkül utolsó spanyol Villarreal vendégeként, akkor újoncként ott lesznek a legjobb 16 között.

A B csoportban a már nyolcaddöntős olasz Internazionale az orosz CSZKA Moszkvát fogadja. A vendégek csak abban az esetben jutnak tovább, ha ők nyernek, a másik párharc, azaz a francia Lille és a török Trabzonspor csatája pedig döntetlennel végződik. Ha nem így lesz, akkor az utóbbi mérkőzés győztese masírozik a legjobb 16 közé.

A D jelű kvartettben a hibátlan mérlegének köszönhetően már korábban továbbjutott spanyol Real Madrid az Ajax vendége lesz. A hollandoknak a vereség is beleférhet, ugyanis a harmadik helyen álló francia Olympique Lyonnal szembeni összevetésben - miután kettejük mindkét mérkőzése gól nélküli döntetlennel zárult -, gólarányuk miatt (+3, illetve -4) jobbak.

Manchester United - kikaphat-e szerdán a Baseltől?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: