2012-02-20 12:03:58• hírek • MTI

A Real számára az orosz tél lehet a legfőbb veszély

A házigazda CSZKA Moszkva aligha, az orosz tél már jelentősebb mértékben veszélyeztetheti a Real Madrid sikerét a keddi Bajnokok Ligája-találkozón, amely az első lesz a felek között a nyolcaddöntős futballpárbajban.

A spanyol bajnokság éllovasa, amely tíz ponttal vezet a BL-ben is címvédő FC Barcelona előtt, a moszkvai turné előtt egy könnyed 4-0-ával jelezte a hét végén, hogy formája változatlanul kitűnő, még ha áldozata, a Racing Santander a Primera División kevésbé acélos gárdái közé tartozik is. Eredményes volt legfőbb gólfelelőse, a fővárosiak színeiben 123. meccsén fellépett és immár 121 találatánál tartó, eddigi 22 reálos BL-szereplését tekintve pedig 16 alkalommal eredményes portugál Cristiano Ronaldo is, és a honfitárs vezetőedző, José Mourinho az orosz fővárosban éppúgy számolhat vele, mint többi alapemberével.

Az esetleges nagy hideg és a havazás nehezítheti meg leginkább a királyi gárda helyzetét, és bár a két együttes még sosem futott össze nemzetközi futballterepen, a CSZKA jobb híján abba belekapaszkodhat, hogy eleddig még egyszer sem kapott ki spanyol csapattól. Egészen pontosan az eddigi öt spanyolországi riválissal vívott meccse közül hármat megnyert, kettőt pedig döntetlennel zárt. E szezonbéli általános BL-mérlege viszont nem ad okot bizakodásra hívei körében, merthogy a moszkvai alakulat három hazai mérkőzéséből kettőt is elveszített. További statisztikai "ellenvetésnek" hozható fel, hogy a Real kivétel nélkül megnyerte orosz csapatok elleni utolsó három találkozóját, viszont az is igaz, hogy a blancók eddigi nyolc vizitjük alkalmával csupán egyszer tudtak győztes csapatként távozni Moszkvából.

A másik keddi BL-csatározás már inkább ígér hazai sikert, amikor is az olasz Napoli fogadja a londoni FC Chelsea-t a két együttes első nemzetközi focirandevúján. Egyfelől, mert az itáliai együttes hazai földön bárkire nézve veszélyes, másfelől a vendégcsapat meglehetősen kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújt ebben a szezonjában, jellemző adat, hogy legutóbbi tíz bajnokija közül csupán kettőn győzött.

Az is a talján alakulat mellett szól, hogy legutóbbi tíz "euromeccsén" veretlen maradt, és gólt is alig kapott. Vendégszemszögből nézve sem túl jók a kilátások: korábbi tíz olaszországi kiruccanásán egyszer tudott csak diadalmaskodni a Chelsea. A fővárosi Kékekre amúgy lassan afféle összangliai kötelezettség hárul, amennyiben tőle várhatják már csak a szigetországban, hogy talpon marad a Bajnokok Ligájában, amelytől már búcsúzott a két manchesteri gárda, a City és a United, s múltheti, 4-0-ás veresége nyomán - amelyet olasz ellenféltől, az AC Milantól szenvedett el - a kiesésnek egészen a közelébe jutott az Arsenal is.

Lehet, hogy ezt a szempontot is mérlegelte a keddi ütközet előtt a Napoli uruguayi támadója, Edinson Cavani, amikor ekként fogalmazott a Fiorentina otthonában aratott 3-0-ás siker után:
"Ugyanilyen mentalitással kell játszanunk a Chelsea ellen is, csak akkor nyerhetünk. Győzni akarunk, s továbbjutni, amire megvan az esélyünk, de roppant nehéz mérkőzésre számítok" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: