2016-12-07 15:55:11• hírek • MTI

A Real Madrid egyedüli rekorderré válhat

A házigazda japán Kashima Antlers és az új-zélandi Auckland City selejtezős összecsapásával csütörtökön kezdődik a labdarúgó-klubvilágbajnokság, melynek döntőjére jövő vasárnap kerül sor.

A két nagy esélyes, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a Libertadores Kupa-címvédő kolumbiai Atlético Nacional kiemeltként csak a jövő heti elődöntőben lép pályára a tornán, amelyet tavaly is Japánban rendeztek. A királyi gárda története során ötödször nyerhet, amellyel egyedüli rekorderré lépne elő, ugyanis jelenleg az olasz AC Milannal holtversenyben áll az élen négy diadallal. Dél-amerikai riválisa először hódíthatja el a trófeát.

A Real Madridban sokan második diadalukat ünnepelhetnék ebben a sorozatban, ugyanis 2014-ben is tagjai voltak a keretnek. Ezt megelőzően még 1960-ban, 1998-ban és 2002-ben ért a csúcsra a spanyol csapat.

A klub-vb 2005-ben váltotta fel a klubvilágkupát, amelyen kizárólag Európa és Dél-Amerika legjobb együttese csapott össze. A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazda szerepel. A megváltozott rendszer ellenére továbbra is kizárólag Dél-Amerikából és Európából került ki a győztes, s olyan is csak kétszer - 2010-ben és 2013-ban - fordult elő a kongói Mazembe, illetve a marokkói Raja Casablanca révén, hogy más kontinenst képviselő csapat került fináléba.

A mostani tornának magyar résztvevője is lesz: a játékvezető Kassai Viktor. A jogelőd klubvilágkupát is beleszámítva az eddigi 54 kiírásból 29-et európai, 25-öt dél-amerikai csapat nyert meg.

A program román idő szerint:
december 8.:
negyeddöntőbe jutásért: Kashima Antlers (japán)-Auckland City (új-zélandi), Jokohama 12.30
december 11.:
elődöntőbe jutásért: Jeonbuk Hyundai Motors (dél-koreai)-América (mexikói), Oszaka 9.00
elődöntőbe jutásért: Mamelodi Sundowns (dél-afrikai) - Kashima Antlers (japán)/Auckland City (új-zélandi), Oszaka 12.30
december 14.:
az 5. helyért, Oszaka 9.30
elődöntő: Atlético Nacional (kolumbiai) - Mamelodi Sundowns (dél-afrikai)/Kashima Antlers (japán)/Auckland City (új-zélandi), Oszaka 12.30
december 15.:
elődöntő: Real Madrid (spanyol) - Jeonbuk Hyundai Motors (dél-koreai)/América (mexikói), Jokohama 12.30
december 18.:
a 3. helyért, Jokohama 9.00
döntő, Jokohama 12.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: