2012-07-01 13:44:50• hírek • Szatmár.ro

A Rapidot látta vendégül a Szatmárnémeti Olimpia

Az Olimpia 4-1 arányban elvesztette az edzőmeccset az A osztályban szereplő bukaresti Rapid ellen.

A nézőket és a játékosokat is igencsak próbára tette a hatalmas hőség, ami szombat délután tombolt szatmárnémetiben. Ennek ellenére sok néző volt kíváncsi a bukaresti Rapid elleni edzőmérkőzésre. A fővárosi csapat a nemrégiben szintén szatmárnémetiben szereplő Dinamoval ellentétben a legjobb játékosaival lépett pályára. A vendégek játékán az első pillanattól kezdve látszott, hogy meg akarják mutatni, hogy miért is szerepelnek ők az első vonalban: Ciolacu előbb kihagyta a helyzetet, utána viszont már betalált a szatmári kapuba. A szatmári srácok erre még tudtak válaszolni: Danila lőtt egyenlítő gólt. Ezután azonban a Rapid vette át a játék irányítását, Sutának pedig elég sok védeni valója volt.

A második félidőben is maradt a bukaresti fölény: Burca és Ciolacu lehetőségeit követően a Rapid megszerezte a vezetést is Alexandru Coman lövésével. A hajrában a szatmáriakon a fáradtság jelei látszottak, a fővárosiak pedig kétszer is betaláltak a hálóba. Előbb Daniel Pancu gurított a kapuba, majd da Silva beadásából Creţu lőtte be a negyedik találatot.

Szatmárnémeti Olimpia-Bukaresti Rapid 1-4
(Danila 9., illetve Ciolacu 7., Al. Coman 68., Pancu 72., Cretu 88.).

Olimpia: S
uta - Glodean, Mos, Pop Mihai., Homorozan, Pop M., Villand, Botos, Hanus, Danila, Feier. Cserék: Coman, Görbe - Jakkel, Cosma, Marinas, Prodan, Muresan M., Domuta, Roatis, l Cadar, Sabau, Iuhas C.
Rapid: Coman - Voicu, Burca, Glauber, A. Grigore, Grigorie, N. Grigore, Renan da Silva, Herea, Pancu, Ciolacu. Cserék: Draghia - Walace da Silva, Roman, Abrudan, Oros, Creţu, A. Coman.


Dănilă egy lapos lövéssel bevette Dani Coman kapuját. Utána állandósult a Rapid fölénye, és jó ideig eseménytelenül teltek a percek, a félidő hajrájában Herea kétszer is helyzetbe került, de Şuta kapus előbb fejesét védte, majd a vinkliből szedte ki a távoli lövését. A második félidőben is a vendégek játszották a főszerepet, az Olimpia kapusa nem volt „munkanélküliségre” ítélve. Burcă és Ciolacu lehetőségeit követően a Rapid megszerezte a vezetést is Alexandru Coman lövésével, amit a szatmári hálóőr kicsit elnézett. A hajrában a szatmáriakon a fáradtság jelei is kiütköztek, és a fővárosiak kétszer is betaláltak a hálóba. Előbb az élő ikon, Daniel Pancu gurított a kapuba, majd da Silva beadásából Creţu lőtte be a negyedik találatot, és ezzel ki is alakította a végeredményt. A Rapid egyébként 1998 őszén járt utoljára Szatmáron, akkor a Mircea Lucesu által dirigált alakulat 1-1-re mérkőzött az A ligába frissen feljutott Olimpia ellen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: