2012-09-17 16:26:39• hírek • Kocsis Zoltán

A Rapiddal játszik az Olimpia a Román Kupában

Hétfő délután a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában kisorsolták a Román Kupa 16-os döntőjének párosítását. A sorsoláson érintett volt a Szatmárnémeti Olimpia csapata is, a szurkolók pedig arra voltak kíváncsiak, melyik nagyágyú esik majd a sárga-kékek útjába. Nos, a válasz megszületett: a Rapid.

Csík Tibor vezetőedző csapata az előző két fordulóban már két komoly bravúrt bemutatott azzal, hogy két, a második osztályban szereplő csapatot, Nagybányát és a Nagyváradot is elbúcsúztatott. Ezúttal azonban jóval nagyobb feladat vár a fiúkra: elég ha csak arra gondolunk, hogy a Rapid indult idén az Európa Ligában - igaz, útja gyorsan véget ért. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a Rapid a tavaly a döntőig menetelt a Román Kupában - ott azonban alulmaradt a Dinamóval szemben.

A bukaresti vasutasok nem kezdték valami jól a bajnokságot: hét meccs után három győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel a hetedik helyen állnak. A két csapat az idén egyszer már összemérte erejét: július elején a Rapid 4-1-re nyert egy barátságos meccsen Szatmárnémetiben.

„Megismételjük a nyári meccset a Rapid ellen, de míg az csak egy felkészülési mérkőzés volt, itt már tétre megy. A csapat megérdemli azt, hogy egy ilyen rangos élvonalbeli csapattal mérkőzzön, mi mindent megteszünk a tisztes helytállásért, aztán meglátjuk ez mire lesz elég. Én örülök neki, hogy egy erős csapatot kaptunk, biztos, hogy a megye futballtársadalma megmozdul erre a mérkőzésre, és több ezer néző kijön majd a stadionba" - jelentette ki Csík Tibor, az Olimpia vezetőedzője, miután éppen edzés közben megtudta, hogy mely csapat lesz az Oli ellenfele.

„Egy nagyon ambíciós csapattal találkozunk, de azzal számolok, hogy továbbjutunk. Ebben az évben nemcsak döntőbe akarunk jutni, hanem meg is szeretnénk nyerni a kupát"- mondta Cosntantin Zotta. A fővárosiak ügyvezető elnöke azt is kijelentette, hogy szerinte a meccset közvetítenie kellene a tévének is. Mivel azonban a szatmárnémeti stadionban nincs világítás, a találkozót a Rapid otthonában kellene megrendezni.

Azokat a mérkőzéseket, amelyeket nem közvetít a televízió, szeptember 26-án, 16.30 órai kezdettel rendezik meg. A tévés meccsekre szeptember 25/26/27-én kerül sor.

A Román Kupa 16-os döntőjének párosítása:
Olimpia - Rapid
Steaua - Marosvásárhely
Vaslui - FC Botoşani
Berceni - Kolozsvári CFR
Sportul Studenţesc - Oţelul Galaţi
Nagyszebeni Voinţa - Dinamo
CF Brăila - Viitorul Constanţa
Pankota - Concordia Chiajna
Szörényvár  - Dacia Mioveni
Brassó - Farul Constanţa
Pandurii Târgu-Jiu - FC Zágon
AS Damila Măciuca - Petrolul Ploieşti
Delta Tulcea - Kolozsvári "U"
Medgyes - FC Caracal
Jászvásár - Astra Ploieşti
Ceahlăul Piatra Neamţ - Beszterce

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: