2011-03-07 10:30:44• hírek • MTI/AP/Reuters

A Rango az új kasszasiker

A Rango című animációs film 38 millió dolláros hétvégi bevétellel hódította meg az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsát.

A western hangulatú produkció Gore Verbinskinek, A Karib-tenger kalózai rendezőjének első animációs filmje. A produkció George Lucas Industrial Light and Magic stúdiójából került ki, amely korábban még nem készített animációs játékfilmet.
Az elemzők szerint a Rango főhősének, egy izgága kaméleonnak a hangját kölcsönző Johnny Depp és Verbinski neve komoly súllyal esett a latba, amikor a nézők filmet választottak a hét végén.

A boxoffice-lista második helyét a Matt Damon és Emily Blunt szereplésével forgatott Sorsügynökség című thriller foglalta el 20,9 millió dolláros jegyeladással. Harmadiknak  Alex Pettyfer (A negyedik) és Vanessa Hudgens fantáziafilmje, A szép szörnyeteg tornászta fel magát. A Szépség és a szörnyeteg meséjének modern változatára 10,1 millió dollárért  keltek el a jegyek péntektől vasárnapig.

Paul Dergarabedian boxoffice-szakértő szerint az amerikai mozikban még mindig uborkaszezon van: tavaly ezen a hétvégén éppen az Alice Csodaországban bemutatóját tartották, és az ugyancsak Johnny Depp főszereplésével készült produkció 116,1 millió dolláros jegybevétellel zárta első három napját.
A sikerlista első öt filmje közé még 9 milliós jegyeladással az Elhajlási engedély című vígjáték és 6,9 millióval a Gnómeó és Júlia című animáció jutott be.

A négy Oscar-díjat elnyert A király beszéde továbbra is tartja magát a tíz legnagyobb nézettségű film mezőnyében: ezúttal a hetedik helyet szerezte meg 6,5 millió dollárral.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: