2012-04-28 07:35:42• hírek • rmdsz.ro

A RMDSZ előrehozott parlamenti választásokat sürget

„Az élet nem áll meg, az RMDSZ készül a júniusi önkormányzati választásokra " - nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök azt követően, hogy az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványt megszavazta a Román Parlament többsége.

„A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ugyanakkor sürgeti az előrehozott parlamenti választásokat, hiszen az elnyújtott politikai válság nem válik az ország, az állampolgárok hasznára. Romániának minél előbb egy legitim kormánya kell legyen, amelyet csak az előrehozott parlamenti választások után lehet megalakítani" - hangsúlyozta az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor ugyanakkor leszögezte, az RMDSZ, mint az elmúlt 22 évben bebizonyította, most is következetes álláspontot képviselt, kiállt koalíciós partnerei és a kormány mellett.

„Az RMDSZ képviselői és szenátorai jelen voltak a parlamentben, biztosítottuk a működéshez szükséges kvórumot, felszólaltunk a parlamenti vita során, elmondtuk a véleményünket a bizalmatlansági indítványról és az ország helyzetéről, és nem szavaztunk a kormány, a koalíció ellen. A román politikai életben tapasztalható árulások, utolsó pillanatban bejelentett pártváltások nem az európai politika útját jelentik. Ennek mihamarabb véget kell vetni" - jelentette ki Kelemen Hunor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: