2014-12-15 12:35:16• hírek • Szatmár.ro

A Pusztadaróci Ifi és a Hungary Team nyerte a III. NIS-t

December 13-14.-én a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében mérhették össze erejüket azok a fiatalok, akik a foci, a kosárlabda vagy épp a sakk szerelmesei.

Az immáron hagyományt teremtő esemény ez alkalommal is több helyszínen zajlott, ahol mindkét nap izgalmas versenyhangulat uralkodott.

A futballtornának a pusztadaróci sportcsarnok adott otthont, ahol a résztvevő csapatok versenyláza adrenalinnal töltötte meg a terem minden zugát. A mérkőzések a fair-play szellemében zajlottak, a szép és látványos játék után pedig a Pusztadaróci Ifik csapata végzett az első helyen, míg a gólkirály a Titanicok csapat tagja, Csorvási Dávid lett.

A díjakat Vincze Sándor, Pusztadaróc alpolgármestere és Muresán István, a MIK elnöke adta át.

A kosárlabda szerelmesei a Sportlíceum Gyurkán György termében csaptak össze. A csapatok rendelkezésére négyszer 10 perc állt, hogy legjobb tudásuk szerint küzdjenek és dobjanak minél több kosarat. Az izgalmas és verejtékes játszmák végén a Hungary Team tagjai térhettek haza nyakukban az aranyéremmel. A megmérettetésen részt vevő csapatokat Kereskényi Gábor parlamenti képviselő és Csák Gyöngyi, a MIK alelnöke díjazta.

Az elméjüket szívesen megtornáztató sakkozók a Kölcsey Ferenc Főgimnázium ebédlőjében és az RMDSZ székházában megrendezett rapid sakkversenyen mérték össze tudásukat. Az A és B csoport 8-8 versenyzőből állt, akik közül a csoportköröket követően felsorakoztak a magukra méltón büszke dobogósok mindkét csoportban.

Kereskényi Gábor a versenyzők díjazását követően a rendezvény fontosságát és sikerességét méltatta, köszönetet mondva mindazoknak, akik fontos szerepet vállaltak és kemény munkát fektettek a III. Nemzetközi Ifjúsági Sportnapok megszervezésébe.

A rendezvényt színesítette volna egy kézilabda-torna is, amely sajnos az érdeklődők hiánya miatt elmaradt.

A szervezők ezúton is gratulálnak minden résztvevőnek az elért eredményekhez és remélik, hogy a jó hangulatú mérkőzések jövőre is összehozzák majd a sportkedvelő fiatalokat. Fontos megjegyeznünk, hogy a rendezvény nem valósulhatott volna meg a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, a Communitas Alapítvány, Szatmárnémeti Városi Tanácsa és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatása nélkül.

Eredményösszesítő:

1.Mini teremfociturné:

I. helyezett: Pusztadaróci Ifik
II. helyezett: Titanicok
III. helyezett: Real Margit
Gólkirály: Csorvási Dávid, a Titanicok csapatának tagja

2. Kosárlabda:

I. helyezett: Hungary Team
II. helyezett: Magic
III. helyezett: Izé

3. Sakk dobogósok:

A csoport:
I. Veklinec Andrei
II. Müller Vilhelm
III. Ilonczai Dávid

B csoport:
I. Geiger Alex Emanuel
II. Sógor András Csaba
III. Lázin Tamás Róbert

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: