2017-10-25 10:05:40• hírek • Szatmár.ro

A Puck fesztivál fődíját és további három díját kapta a Brighella Bábtagozat

A közel 20 társulatot felvonultató idei rendezvényen is elismert nemzetközi bíráló bizottság mondott véleményt az előadásokról. A zsűri tagjai Slobodan Marković (a zsűri elnöke, a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál igazgatója), Roxana Croitoru teatrológus, dr. Katona József rendező, dr. Ovidiu Pecican újságíró és dr. Epaminonda Tiotiu díszlettervező voltak.

A fesztivál fődíját, a legjobb előadásnak járó díjat a Brighella Bábtagozat Történet a tálról és a kanálról című bábjátéka kapta. A hét kiosztott díjból további hármat is megkapott a szatmári társulat.

Nagy Anikó a legjobb női alakításért járó díjat kapta megosztva. A legjobb zene díját Czapp Ferenc zeneszerző érdemelte ki, a legjobb dramaturgiáért járó díjat pedig szintén a szatmáriak előadása kapcsán kapta Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó.

Ez ám nem közönséges tál és kanál, hanem egész különleges darabok. Ez azonban csak akkor derül ki, ha a tálban a hozzá tartozó kanállal kavargatni kezdünk. Amint ezt tesszük, a tál megtelik a legízletesebb és legtáplálóbb levessel, amit csak kívánhatunk. És mindig tele lesz, akárhány éhes száj eszik is a levesből.

A darabot Schneider Jankó magyarországi vendégművész rendezte és ő tervezte a díszletet is. A bábok Bartal Kiss Rita munkái, az előadás dramaturgja Nagy Viktória Éva, zenéjét Czapp Ferenc szerezte, ügyelője és súgója Liegner Zsolt. Szereplők: Nagy Tamás, Nagy Anikó, Bandura Emese és Bandura Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: