2018-11-23 15:18:53• hírek • Nagy Tímea

A PénzSztár vállalkozási verseny középdöntőjének első helyezettjei a Kölcseysek

A PénzSztár a magyarországi és a határon túli magyar középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozási versenye, melyen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói is elindultak.

A verseny hivatalos oldalán található november 22-i cikket idézve: „A ma megtartott regionális középdöntők eredménye alapján 7 hazai és 1 határon túli magyar középiskolás csapat jutott be a PénzSztár verseny november 28-án, a Budapesti Gazdasági Egyetemen megrendezendő országos elődöntőjébe, ahol kiderül, melyik öt team mérkőzhet meg egymással a december 13-i fináléban.”

 

A mérkőzés számos próbatételt tartogatott a csapat számára. Ezek között volt kvíz, mozaikszó kitalálás, számolás és szövegértés is. A gazdaságtöréneti ismereteiket is felmérték, és azt is, milyen mértékben vannak tisztában az aktuális fiskális- és gazdasági helyzettel. Szóbeli megmérettetés gyanánt egy helyi vállalkozás sikerének titkáról tartottak beszámolót a diákok, valamint érvelési technikájukkal kápráztatták el a szakmai zsűrit.

 

Jankó-Szép Attila XI.B, Ilonczai Hunor XI.C, Szilágyi Máté XI.C és Leiti Bence XI.E osztályos tanulók alkotják a Magvetők csapatát. A versenyre Gál Éva tanárnő készítette fel őket.

 

A határon túli magyar iskolákat az elődöntőben a kölcseysek képviselik, a Magvetők csapata. Ha a szorgalmuk és sikerük töretlen, a középdöntő első helyén végzett tanulóknak egyenes út vezet a nagy döntőbe. Együtt szurkol a város a kölcseyseknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: