2012-09-11 11:20:35• hírek • Prohardver.hu

A Pentax bejelentette K5-II és K5-IIs dSLR fényképezőgépeit

Lehullott a lepel a Pentax legújabb zászlóshajóiról, a K5-II-ről és a K5-IIs-ről.

A Pentax K5 utódjai megtévesztően hasonlítanak a nem olyan rég megszűnt gépre, s ez a hasonlóság nem véletlen, hiszen külsőleg maradt minden a régiben.

A belsőt szemügyre véve sem lehet túl sok újdonságról beszámolni, hiszen a CMOS szenzor továbbra is APS-C méretű és a felbontás is maradt 16 MP-nél. Valamivel izgalmasabb az „S” szuffixszel ellátott modell: a 100 dollárral drágább masina képérzékelője elől – a Nikon D800E-hez hasonló módon – elhagyták a szokásos AA szűrőt, így elvileg még élesebb a képe.

Az említett AA szűrő kivételével teljesen egyforma a két újdonság; az ősmodellhez képest nagy újítás viszont az új SAFOX X AF szenzor, amit úgy terveztek, hogy sokkal kevesebb fényben is megbízhatóan működjön (-3 FÉ-től).

F2.8 és nagyobb fényértékű optikákkal használva, ráadásul pontosabb is lett az új rendszer, de sokkal kifinomultabb fókuszkövetést is ígér a gyártó. Javítottak a hátsó kijelző olvashatóságán is azzal, hogy a TFT monitor egyes rétegei között immár nem található légréteg, ami így csökkenti a belső tükröződéseket.

A cikk folytatása a prohardver.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: