2018-06-13 12:05:12• hírek • Közlemény

A Partiumi Magyar Napok történetének legizgalmasabb színházi előadásai várják idén a nézőket

Partiumi Magyar Napok történetének legizgalmasabb színházi előadásai várják idén a nézőket -  mától megvásárolhatók a jegyek is.

A Partiumi Magyar Napokon idén is, több mint 150 közkedvelt programmal, újdonságokkal, a magyar zenei élet legkiválóbb előadóival, valamint lenyűgöző külföldi és hazai színházi előadásokkal várja az érdeklődőket.


A 2018-as év legvarázslatosabb hetére augusztus 20-a és 26-a között kerül sor, a PMN színházi évadára pedig már a jegyek is kaphatóak. Az elmúlt évek során a közönség megszokhatta, hogy a Partiumi Magyar Napok a minőségi szórakozás ideje, így az egyhetes rendezvény palettáján idén is kiemelt helyet foglalnak el a nívós színházi produkciók.


Augusztus 20-án a Maros Művészegyüttes lép fel az Északi Színházban, az A Ha te tudnád, amit én... című  előadásunkban pedig Maros megye, valamint az erdélyi vidékek legszebb táncaiból válogatták össze a legjobbakat. Az érdeklődők ízelítőt kapnak a küküllőmenti, kalotaszegi, keszűi valamint palatkai autentikus táncokból, Kásler Magda pedig széki és ördöngösfüzesi népdalokat énekel, akit a Maros Művészegyüttes zenekara kísér majd.Az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház augusztus 21-én, Lars von Trier A főfőnök című vígjátékával érkezik a Partiumi Magyar Napokra. Az Anger Zsolt által rendezett A főfőnök egy új keletű szöveg, amely egy évek óta láthatatlan, avagy nem létező főnökkel működő cég abszurd történetét meséli el. Abszurd történet és társadalmi görbe tükör a felelősségvállalásról, amely a közöttünk élő embertípusok több fajtáját is megmutatja. Talán még magunkra is ismerhetünk a történetben.


Augusztus 22-én a Magyar Állami Opera a Figaro 2.0 – Gördülő opera című vígoperájával lép fel az Északi Színházban. Mozart Figaro házassága című operájának „gördülős” változata indult útnak Hábetler András operaénekes és rendező tálalásában. Az előadás érdekessége, hogy a mába transzportált vígoperát Köteles Géza modern hangszerelésében egy 12 személyes, különleges összeállítású zenekar kíséri. Ugyancsak egy különleges előadással érkezik Szatmárnémetibe augusztus 23-án a Szegedi Kortárs Balett. A társulat mára összetéveszthetetlen művészi arcéllel rendelkezik, jellemző vonásai közül kiemelendő az előadói stílus sokféle hatáselemből összeálló egyedisége, magas technikai tudású táncművészek interpretálásában. Az előadások meghatározó jellemzője a színpad törvényeinek tisztelete, a szó valódi értelmében értett – a látvány erejét, hatását fokozó – teátrális eszközök használata.


A Partiumi Magyar Napok színházi évadát a Békéscsabai Jókai Színház zárja majd augusztus 24-én Tamási Áron Ősvigasztalás című drámájával. A darab az életbe vetett hitről, az újrakezdés lehetőségéről szól. A műben benne szunnyadozik a túlélés ígérete: a megmaradás záloga nem a kesergés, hanem az akarás, útja az összetartozás.


Jegyek elővételben az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában június 22-ig kaphatók (minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között), a biletmaster.ro jegyértékesítő oldalon, valamint a rendezvény ideje alatt a színház jegypénztárában.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: