2011-08-08 10:32:34• hírek • Szatmar.ro

A Partium leghosszabb kalácsát készítenék el

Feljavított liszt, többszörösen finomított kristálycukor, hidrogénezett növényi zsírok, enzimek, emulgátorok, antioxidánsok, tojáspótlók, mesterséges ízelítők és édesítőszerek, kálcium-propianot, azaz az elhíresült E282 - ezen és hasonló más anyagok miatt kerültek a modern kor generációinak fogyasztói egyre távolabb az egészséges táplálkozástól.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség ezért úgy döntött: az augusztus 25-28. között megrendezendő X. Partiumi Magyar Napok alkalmából szeretné elkészíteni Partium legnagyobb, kizárólag tradicionális, természetes anyagokból készült kalácsát.

Az Ügynökség ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy igen, van még visszaút a természet, a természetes táplálkozás felé. Az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás alapja pedig a bio-termékek fogyasztása.

Az IDENTITAS Alapítvánnyal közösen ezért a szervezők augusztus 27.-én, szombaton délelőtt 10.00 és 12.00 között minden érdeklődőt várnak a Kossuth Kertben található Zöld ház előtt. A természetes alapanyagokból megsütött kalácsokat a nevezési határidő után egymás mögé illesztik, az így létrejött megakalácsot pedig lemérik és hitelesítik.

Minél többen járulnak hozzá az akcióhoz, annál nagyobb lesz ez a megasüti!!

Mindezek után 13 órakor felszeletelik majd a kalácsokat és megkínálják vele jelenlévőket. A legjobb receptek pedig megjelennek majd a helyi sajtó hasábjain, oldalain.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: