2010-06-01 13:08:55• hírek • Szatmar.ro

Aláírással a Pannónia szállóért

Egy nagyváradi és egy kolozsvári műemlékvédelmi társaság küzd a szatmáriak szimbólumáért, a Pannónia szállóért aláírásokat gyűjtve.

Amint arról portálunk már korábban beszámolt, a hajdani Pannónia szálló (mai nevén Dacia Hotel) új tulajdonoshoz való jutását követően átfogó felújítás és sajnálatos módon egyben átépítés is történt. A Ruha István aluljárót egy bunkerhez, illetve garázshoz hasonló betontömbbé alakították át, amelynek végeiről már csak két vaskapu hiányzik, és már is új funkciót kaphatna a hotel parkolójának telítettsége idején. De nem csak a külsejét csorbították az épület átépítésével, hanem a belső teret is megváltoztatták, annak ellenére, hogy a több, mint száz éves épület műemlékké van nyilvánítva, Szatmárnémeti szimbóluma. Emellett a lakosságot teljes mértékben felháborítja a közös értékünk megváltoztatását eszközölő átépítés.

A nagyváradi székhelyű Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság, valamint a kolozsvári Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság ez év áprilisának végén szárnyai alá vette a szatmáriak ügyét és aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy az így begyűjtött űrlapot az illetékes minisztérium vezetőjéhez, Kelemen Hunorhoz továbbítsák. Az űrlapokat a keddi nap folyamán összesítik a gyűjtők, és a közeljövőben juttatják majd el a kulturális miniszterhez.

Akik a mai napig még nem csatlakoztak az aláírók csoportjához, azonban nevükkel hozzájárulnának városunk műemlékének védelméhez, ezt megtehetik a Szatmar.ro szerkesztőségében, a Hasdeu utca 4. szám alatt. Az aláírásgyűjtők kilátásba helyezték azt az általunk felvetett ötletet, hogy a begyűjtés után is folyamatosan gyűjtsük az aláírásokat, mivel a későbbiekben ezt egy csatolmányként hozzá lehet majd fűzni a leadásra kerülő dokumentumokhoz, így bővítve az aláírók listáját.


Pannónia szálló – Szatmárnémeti egyik szimbóluma
Pannónia szálló – Szatmárnémeti egyik szimbóluma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: