2015-05-27 15:49:56• hírek • Szatmár.ro

A Pannónia Szállóba költöztetné a polgármesteri hivatalt Coica

Az épület az egyik becslés szerint valamivel több mint 3 milliót, egy másik szerint 4 millió eurónál is többet ér. A polgármesteri hivatal Dorel Coica tervei alapján több éven át törlesztené a vételárat, a felújítási munkálatokat pedig EU-s pályázaton nyert pénzből finanszírozná. 

Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere meglehetősen merész terveket hozott nyilvánosságra a szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatóján. Azt tervezi ugyanis, hogy elindítja a folyamatot a Pannónia/Dacia szálló épületének kisajátítására, az értékét pedig több éven keresztül részletekben fizetné majd ki Vasile Tantasnak, a patinás műemléképület jelenlegi tulajdonosának. A kisajátítási eljáráshoz persze szükség van a helyi tanács beleegyezésére is.

"Vasile Tantas kijelentette: 5 millió eurót kér az épületért, mert a felújítási munkát nem tudja folytatni, nincs rá anyagi fedezete. Szerintem eladni nem fogja tudni, mert az 5 milliós vételár mellett számításaink szerint további 12 millió euróra lenne szükség a műemléképület helyreállításához. Abban pedig szállodát és éttermet lehet majd üzemeltetni, meg legfennebb egy rendezvénytermet. Ennyiből nem fog visszajönni a befektetett pénz" - mondta Dorel Coica.

A polgármester birtokában kétféle értékbecslés van jelen pillanatban. Az egyik valamivel több mint 3 millió euróra becsüli a Pannónia szálló épületének értékét. Egy másik valamivel több, mint 4 millió euróra, de ez is távol áll a Tantas által kért 5 millió eurós ártól.

A polgármester részletekben fizetve venné meg az épületet, egy következő és végleges értékbecslői szakvélemény alapján. "Ahogy az Iparosotthon esetében, úgy ebben az esetben is több részletben, több éven keresztül fizetnénk ki a vételárat" - mondta.

Coicának tervei is vannak az épülettel: 2020-ig odaköltöztetné a polgármesteri hivatalt, amely jelen pillanatban alig fér a közigazgatási palota termeibe. "Nézzük meg a környező nagyvárosokat: Nyíregyházán és Debrecenben is egy patinás épületben van a polgármesteri hivatal székhelye. Ezt a példát kell nekünk is követni" - nyilatkozta. Elmondása szerint az épület felújítását EU-s forrásokból lehetne finanszírozni, olyan pályázatból, amelynél csak 1,9 százalék az önrész.

A tervei szerint a kaszárnya egy részébe költöztetne több közszolgálatot is: a helyi adóhivatalt, a helyi rendőrséget és a lakosságnyilvántartót is, hogy azok egy helyen legyenek. "Így 2020-ban két épületben lesz a polgármesteri hivatal és annak alárendelt szervei. A Dacia épületében és a kaszárnyában" - zárta terveinek ismertetését Dorel Coica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: