2009-08-29 18:09:56• hírek • Gozner Gertrud

A PMN szombati napja

Már a kora délelőtti órákban sokan kilátogattak a Kossuth-kertbe a nyolcadik Partiumi Magyar Napok második napján. A szervezők délelőtt tizenegy órától állandó programokkal várták az érdeklődőket.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében kézműves vásárt és bemutatót tartottak, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés a játszótér mellett a gyerekek számára biztosított állandó foglalkozásokat. Az Ady Endre Társaság és a Magyar Hagyományőr Világszövetség által működtettet gasztronómiakertben bor és pálinkakóstolásra nyílt lehetőség, a bográcsokban pedig folyamatosan főttek a finom gulyások. Hatalmas sikernek örvendett a gyerekek körében a Dog Training és az Alpha K9 kutyakiképző iskola közös őrző-védő és ügyességi bemutatója. A kicsik ezen kívül lovagolhattak és kecskét simogathattak.

A gasztronómia kert mellett az Aranykard Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Atilla hunjaira emlékezve címén táltos dobos műsort adott elő, ugyanott a Sárkányos Lovagok Társasága Lovagkori bemutatóval, vívással és íjászattal szórakoztatta a közönséget, a szerencsésebbek akár a lovagok kardját is kipróbálhatták. Az Erdélyi Kárpát Egyesület standjánál a bátor vállakozók sörösláda-mászásban mérhették össze az ügyességüket. Ugyanott a Román Denevérvédelmi Egyesület Európai Denevér éj címen rendezett kiállítást.

Délután 13 órától a Kossuth kert színpadán a népzenei és néptánc produkciók megállás nélkül követték egymást. A fellépők közt láthattuk a bogdándi Kis Rozmalint, az egri Csodaszarvas Néptánc együttest, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Bokréta tánccsoportját, a szilágycsehi Berkenye, az érmihályfalvi Nyíló Akác, a nagyfalusi Vadrózsák, a nagykárolyi Rekettye és szilágykrasznai néptánccsoportokat. A jurtában a magyarság ősi történelmével kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők.

A késő délután hirtelen eleredő eső sem vette el a Partium Magyar Napok látogatóinak kedvét, akik továbbra is kitartottak és együtt tomboltak hat órától a Desperado együttes fellépésén, majd Maksa Zoltán humorista zenekarának koncertjén. A sikeres szombati napot a 4ever együttes koncertje zárta a Kossuth kert színpadán.

KÉPGALÉRIA:



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: