2005-08-26 22:27:24• hírek • Szatmar.ro

A PMN összeköt

Péntek este hivatalosan is megnyitották a Patiumi Magyar Napok.

 

Péntek este hivatalosan is kezdetét vette a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat. A megnyitóra 18.30-kor került sor a Dinu Lipatti Filharmóniában. Varga Attila, az Identitas Alapítvány elnöke távollétében képviselőtársa, Erdei D. István köszöntötte az egybegyülteket.
Szabó Béla, a Határon Túli Magyarok Hivatalának elnöke köszöntőjében elmondta: a zene valóban összeköt, mint ahogy a Partiumi Magyar Napok is. Összeköti azokat a magyarokat, akiket határ választ el egymástól.

 

A megnyitót követően Ruha István emlékkiállítás nyílt a hegedűművész fotóiból, majd neves művészek részvételével emlékkoncertre került sor. Ezt követően Ilyés Gyula, szatmárnémeti polgármestere köszöntötte a meghívottakat. A polgármester hangsúlyozta: "Nehéz dolog egy ilyen rendezvényt kitalálni és megvalósítani, de még nehezebb megtartani, évről évre támogatókat találni. Köszönet illeti mindazokat, akik hozzájárultak a Partiumi Magyar Napok idei megvalósulásához. Egyszerre öröm és szomorúság, hogy Ruha Istvánra emlékezhetünk ma. Az ő személyiségének állítunk emléket ezzel a mai nappal. "

A PMN szombaton tovább folytatódik. Ekkor kerül sor a tömegeket érdeklő szabadtéri rendezvényekre.

(www.szatmar.ro) 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: