2012-07-21 16:35:59• hírek • Kocsis Zoltán

350.720 szavazócédula a népszavazáshoz

Pénteken késő este megérkeztek Szatmár megyébe azok a szavazócédulák, pecsétek és bélyegek, amelyekre az egy hét múlva esedékes népszavazás lebonyolításához van szükség.

A belügyminisztérium által biztosított kellékeket a Megyei Választási Iroda elnöke, Corina Hotca bírónő vette át. A július 29-én esedékes népszavazásig az Iroda gondoskodik arról, hogy a céduláknak, pecséteknek és bélyegeknek biztonságban legyenek, illetéktelenek ne jussanak hozzájuk.

Szatmár megye összesen 350.720 szavazócédulát és ugyanannyi, a szavazáson való részvételt igazoló bélyeget valamint 1675 VOTAT (szavazott) feliratú pecsétet kapott. Szatmár megyében 318 ezer a szavazásra jogosultak száma, az önkormányzati választásokhoz képest pedig két szavazóházzal több várja a voksolókat: egy új szavazóházat hoztak létre Tasnádon, egyet pedig Mikolában. Ezzel a szavazóházak száma 333-ról 335-re emelkedett.

Románia parlamentjének két háza közös ülésén július 6-án este döntött úgy, hogy helyt adnak az USL kezdeményezésének és felfüggesztik tisztségéből Traian Basescu köztársasági elnököt. Az államfő sorsáról azonban a július 29-i népszavazás dönt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: