2011-04-27 16:04:30• hírek • Szatmar.ro

A BEK-ben lépnek pástra a szatmáriak

A németországi Heidenheim városára összpontosít a hét végén az európai párbajsport, hisz pénteken, szombaton és vasárnap Világkupa-viadalt rendeznek a sváb városban, hétfőn pedig a Bajnokcsapatok Európiai Kupájára kerül sor a településen.

A nagyszabású megmérettetésről természetesen nem hiányozhatnak a Szatmárnémeti Sportklub sportolói sem: a Pop Adrian, Szilágyi Adrian, Árkosi Bertalan, Nagy Lehel összetételű együttes Románia bajnokaként a BEK-ben is pástra lép. A delegáció vezetője természetesen ezúttal is Csiszár Ferenc edző, de a csapatot elkísérte Sabo Gheorghe klubelnök és Natalia Covaci, a polgármester hivatal kultúráért felelős főtanácsosa is, míg hétfőn a helyszínen szurkol a csapatnak Ilyés Gyula polgármester is.

A Sportklub utoljára a Pop, Lapuste Cristian, Tardi Ottó, Csiszár Ákos összeállításban 2006-ban vehetett részt a BEK küzdelmeiben. Az előző évben Nagyváradi Crisul képviselhette Romániát, a Körös-partiak akkor az utolsó helyen végeztek. Ez igen nehéz örökség a Sportklub számára, amely ezzel nehezebb sorsolásra számíthat az egyenes kieséses rendszerben megrendezendő viadalon. A szatmáriak reményei szerint az első kör még nem jelent megálljt számukra, a legjobb 16 között azonban már pokolian nehéz ellenfél következhet.


A Heidenheimba tartó szatmári delegáció
A Heidenheimba tartó szatmári delegáció


„A váradiak három éve a második helyen zártak, ha most ebből a pozícióból kezdenénk, akkor jóval könnyebb lehetne előkelő helyen zárni. De meglátjuk mit hoz a verseny, a nyolcba jutás már nagyon jó eredménynek számítana", mondta Nagy edző, aki ezúttal a személyi okok miatt a részvételt lemondani kényszerülő Fekete Attilát helyettesíti a bajnokcsapatban.

Csiszár mester szerint a Világkupán a világelit szinte minden tagja részt vesz majd a heidenheimi versenyen, ezért nehéz küzdelemre számít, a BEK-ben pedig a minimális cél a váradiak tavalyi eredményének túlszárnyalása: „Mivel a jövő évi londoni olimpián a férfiaknál nem lesz párbajtőrben férfi csapatverseny, ebben az évben a mostani viadal lesz az első és utolsó is, amelyen a román válogatott részt vesz. Az egyéni Világkupában igen népes mezőny várható, több mint kétszázan lépnek pástra tekintve, hogy ez lesz az első verseny, amely beszámít majd az olimpiai kvalifikációba. Ezért ott lesz mindenki aki számít a sportágban. Ami a BEK-et illeti, mindenképpen jobban akarunk szerepelni, mint tavaly a váradiak, és hagyományt szeretnénk teremteni a viadalon való részvételből", mondta Csiszár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: