2010-10-03 19:51:08• hírek • Szatmar.ro

Pálinkás hétvége

Véget ért az első Pálinka Fesztivál vasárnap este. A napsütésnek köszönhetően sokan kilátogattak a Kossuth kertbe, hogy megkóstolják az ízesebbnél ízesebb gyümölcsnedűket.

Szatmár Megye Tanácsa először szervezte meg a pálinka ünnepét, amelynek fő célja a szórakoztatás mellett az, hogy megismertesse a megye termelőit a pálinkaszeretőkkel. A párlatokból valóban nem is volt hiány, és bár sok stand üresen állt, a jelenlévő termelők gondoskodtak arról, hogy az árukészlet kitartson a rendezvény utolsó napjáig. Nagyrészt avasi italok uralták a fesztivált, de meg lehetett ízlelni a megyeszékhely közvetlen szomszédságából származó italokat is.

A nedű alkoholtartalmának köszönhetően a pálinka szerelmesei nem kellett józanul hazatérjenek, hiszen elég néhány kupica ahhoz, hogy megjöjjön a kedv az énekléshez.A rendezvény zárónapján, akárcsak pénteken és szombaton a kóstolgatás mellett a stílus kedvelői román néptáncokat nézhetett, de a multikulturalitás jegyében a magyarokat és németeket is megtiszteltét egy félórás illetve egy negyed órás műsoridővel. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a mulatságot vásár is kíséri.


Sok féle pálinkából választhattak a résztvevők
Sok féle pálinkából választhattak a résztvevők


A mézeskalácsok és egyéb ínyencségek mellett népművészeti és egyéb kézműves dolgokat is beszerezhettek a látogatók. Közben betekintést nyerhettek a különböző mesterségek világába. Egyik legérdekesebb és ritkán látott foglalkozás a papírmerítés volt, a szakemberek bemutatták, hogyan lesz pillanatok alatt a cellulózból összeálló papírlap.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: