2014-07-10 17:06:27• hírek • Kocsis Zoltán

Feloszlatták a Szatmárnémeti PNL vezetőségét – Stef már nem elnök!

Néhány hét látszólagos szélcsend után folytatódik a „liberális forradalom" Szatmár megyében: csütörtökön negyvenegy település liberális szervezetének vezetőségét eresztették szélnek. Köztük a szatmárnémeti vezetőséget is.

Ezt Romeo Nicoara, a Szatmár megyei PNL megbízott elnöke jelentette be csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek. Elmondása szerint feloszlatták az összes olyan területi szervezet vezetőségét, amely a május 25-i európai parlamenti választásokon a megyei átlag, azaz 6,3% alatti eredményt ért el. Ide tartozik a szatmárnémeti szervezet is, amely a szavazatok alig 4,8%-át gyűjtötte be.

A parlamenti képviselő az országos hírügynökségnek elmondta továbbá, hogy 12 szervezet teljesített kielégítően (6,3-12% közötti eredményt értek el), 11 szervezet pedig jól - 12% fölötti eredményt tud felmutatni. Messze a legsikeresebb szervezet a komorzáni, ahol 49%-ot teljesítettek.

Mint ismert, a Szatmár megyei PNL szervezete akkor került a párt vezetési szerveként működő Állandó Iroda figyelmének középpontjába, amikor Ovidiu Silaghi addigi megyei elnök az időközi parlamenti választásokra készülve az utolsó pillanatban átiratkozott a PSD-be. Lépése bejött, mert sikerült visszaszereznie a mandátumot, amelyről korábban önként mondott le. A választások után a központi vezetés ideiglenesen Nicoarát nevezte ki Silaghi megüresedett székébe.

A hírügynökségnek Nicoara elmondta, rövid időn belül újjászervezik az érintett szervezeteket.

Fontos megjegyezni, hogy a lépés egyetlen liberális politikus tisztségét sem veszélyezteti, így Adrian Stef, a szatmárnémeti szervezet eddigi elnöke is maradhat a Megyei Tanács élén. Ezt csak akkor veszítené el, ha átállna más pártba vagy ha az Állandó Iroda nem csak a szervezet vezetőségét, de magát az egész szervezetet feloszlatta volna.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: