2019-02-08 12:33:15• hírek • Szatmár.ro

A Német-Román Gazdasági Egyesület éves találkozója a Szatmár megyeiekkel

Az évente megrendezett ünnepség célja az Egyesülethez tartozó vállalatok és a városi- valamint megyei vezetőség céljainak összehangolása egy baráti hangvételű összejövetel alkalmával.

Az Iparos Otthonban szervezett előadáson és állófogadáson, mely a “Business & Local community” címet viselte, a polgármesteri hivatalt Maskulik Csaba, a megyei tanácsot Pataki Csaba képviselték, de több városi- és megyei tanácsos is jelen volt a közönség soraiban. A több mint száz résztvevő városunk kisebb-nagyobb cégeinek tulajdonosai és igazgatói voltak, valamint más szervezetek vezetői.

 

"A Román-Német Gazdasági Egyesület (DRW) eseményén a városmenedzser kifejtette: Szatmárnémeti költségvetése tavaly körülbelül 30 millió lejjel csökkent 2017-hez képest az úgynevezett "fiskális forradalom" következtében, a szociális kifizetések önkormányzatokra hárítása miatt pedig az idei összeg közel 12 millió lejjel kevesebb a tavalyinál is. Ennek ellenére a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szeretné fentartani a város fejlődésének ütemét, elsősorban európai uniós forrásokból. Ebben pedig partnerként számít a szatmári vállalkozókra is." - jegyzi a hivatal Facebook oldala az esttel kapcsolatban.

 

 

A Maskulik után Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács vezetője vette át az előadók stafétáját. Beszédében nem csupán a 2017-es és 2018-as sikerekről számolt be, hanem az idei év nagyszabású terveiről is. Beruházásokra nem csak a közlekedés és az úthálózat terén számíthatunk – magyarázta – hanem egészségügyi-, szociális- és kulturális téren is, de a lokális turisztikai fejlesztések sem maradhatnak ki a sorból. A több milliós értékű befektetésekhez a megye partnereket keres olyan környékbeli vállalkozások formájában, melyek - reményeik szerint - német minőségben kivitelezik a szerződésben vállaltakat. Projektek tucatjai állnak rajta készen EU-s vagy PNDL (Országos Helyi Fejlesztési Program) forrásból finanszírozva – tette hozzá Pataki.

 

Maskulik Csaba és Pataki Csaba beszédét követően rövid kérdezz-felelek blokk következett, melyben Cadar Iuliu, a DRW vezetője Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőterével kapcsolatban érdeklődött. Annak szeretett volna utánajárni, miért olyan bonyolult és lassú folyamat újabb nemzetközi úti célokra szerződni a légitársaságokkal? – A válasszal kapcsolatban írt cikkünket erre a hivatkozásra kattintva olvashatja el.

 

Az prezentáció második részében a munkaerőhiánnyal és a kivándorlással kapcsolatban hallhattunk érdekfeszítő tudósítást a Munkaügyi Felügyelőség részéről Flore Ioan, a Kivándorlási Iroda részéről Stefan Dragos előadásában.

 

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és Szatmár Megye Tanácsa egyaránt réménykedik, hogy a jövőben szorosabb viszonyt ápolhatnak a helyi gazdasági szervezetekkel. Együttműködés révén még szembetűnőbb eredményeket valósíthatnának meg, az üzleti szférának és a lakosságnak egyaránt kedvezve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: