2015-11-05 18:55:41• hírek • Szatmár.ro

A Négyszögletű Kerek Erdőn keresztül vezetett az út a refissé válásig

Csütörtök délután az iskola dísztermében tartották meg a Református Gimnázium picuravatóját, amelyen kiderült: az V. A tagjai tehetséges színészek. Egy népszerű meséből adtak elő részleteket, majd következett a várva-várt pillanat és a hatodikosok igazi refis diákokká avatták őket.

Harminc ötödikes picurt avattak csütörtök délután igazi refis diákká. Ők Keresztes Szőke Erzsébet tanítványai, akik egy igen ügyesen előadott mesejátékkal, pontosabban egy népszerű mese két jelenetével mutatták meg tehetségüket a szülőknek, rokonoknak, tanároknak és diákoknak.

A Négyszögletű Kerek Erdő csodás és mulatságos lakóit személyesítették meg a picurok, ügyesen összeállított díszlettel, énekkel és természetesen mulatságos és izgalmas momentumokkal. "Két hónapja találkoztunk először. Nagyon meglepődtem, hogy mennyire nyitott, szeretettel teli ez a társaság. És olyanok, mint a Négyszögletű Kerek Erdő lakói: különfélék, de egy nagy egységet alkotnak" - mondta az osztályról Keresztes Szőke Erzsébet.

A színdarabot követően - mert oroszlánból, macskából vagy épp paripából gyerekekké kellett változniuk a rendezvény ünnepeltjeinek - kis szünet után következett a fénypont: az avatás. Jékel Zsuzsanna hatodikosai verssel és néhány jótanáccsal köszöntötték a kisebbeket - Ha a tanár veled, kicsoda ellened? - majd következett az ünnepi ceremónia.

A hatodikosok egymásnak adták a kardot, a kicsik pedig egymás után járultak eléjük, hogy jelképesen lovaggá, azaz refis diákká váljanak, és megkapták az iskola címerevel díszített nyakkendőt is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: