2011-03-31 11:25:15• hírek • Szatmár.ro

A Nárcizmus és a Fetisizmus dominanciája

A hivatalos meghatározások szerint a „ szexuális aberráció: nemi és erkölcsi eltévelyedést, beteges szexuális hajlamot és a normálistól eltérő viselkedést jelent a szexuális életben".

A kérdés mindössze az, hogy kinek mi számít megszokottnak vagy normálisnak? Napjainkban a fetisizmus talán még inkább elterjedőben van. Ez leginkább a férfikara jellemző rendellenes nemi viselkedés, ami a következőkben nyilvánul meg: a kiszemelt áldozat vagy szeretett nő használati tárgyainak, ruhadarabjainak és testrészeinek érintése testi kéjérzethez és orgazmushoz, kielégüléshez vezet.

A nárcizmus a fetisizmushoz hasonlóan szintén a férfiak körében fordul elő gyakrabban, de a nőkre is jellemző. Maga a megnevezés Narkisszosz ógörög mondai hőstől kapta a nevét, aki a történet szerint nem volt hajlandó Ékhó nimfa szerelmét viszonozni, ezért az istenek azzal büntették, hogy élete végéig saját tükörképébe legyen szerelmes. A végkifejlet szerint kielégíthetetlen és önmarcangoló szerelme olyan mértékig emésztette, hogy végül nárcisz virággá változott.

A nárcista személy fő jellemzője, hogy szexuális érdeklődése kizárólag önmaga felé irányul, libidója is önmagát célozza meg és szerelmes saját testébe, meztelen testében leli örömét, abba gyönyörködik. Ezek a tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy párkapcsolatra egyáltalán nem érez késztetést és vágyat, orgazmust pedig önkielégítés által él át. Ez a szexuális aberráció felnőttkorban csúcsosodik ki, de serdülőkorban átmeneti állapotként is előfordulhat, leginkább a nemi jellegek kialakulása folytán.

Meg kell említenünk, hogy úgy a fetisizmus, mint a nárcizmus bizonyos fokig egy normális szexuális kapcsolatban is előfordulhat, de ez nem jelent komolyabb aberrációt, amíg a partnerek egyike le nem mond a normális szexuális életről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: