2015-05-07 10:57:44• hírek • MTI

A Napoli és a Sevilla is megnyugtató előnyre hajt

A labdarúgó Európa Liga elődöntőjének favoritjai, a címvédő Sevilla és az olasz Napoli is hazai környezetben lép pályára a csütörtöki első mérkőzéseken, így mindkét együttes számára a megnyugtató előny kiharcolása az elsődleges cél.

A papírforma alapján egyértelműen a spanyol csapatra vár nehezebb feladat, hiszen a szintén olasz Fiorentinát kapta ellenfélül, márpedig Vincenzo Montella együttese olyan gárdákat búcsúztatott korábban, mint a Tottenham Hotspur vagy az AS Roma.

Hazája bajnokságában mindkét együttes az ötödik helyen áll, ám míg a Sevillának még a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyre is van esélye, addig a firenzeiek számára nincs komoly esély az előrelépésre, sőt, könnyedén ronthatnak pozíciójukon. Azaz a Fiorentina egy esetben szerepelhetne a BL-ben szeptembertől, ha megnyerné az Európa-Ligát.

A négybe vezető úton a Sevilla a Mönchengladbachot és a Villarrealt is kettős győzelemmel búcsúztatta, majd a Zenitnél egy góllal bizonyult jobbnak (4-3). Az olaszok esetében érdekesség, hogy mindhárom kieséses körben - a Tottenham, a Roma és a Dinamo Kijev ellen - 1-1-et játszottak az odavágókon, a visszavágókat viszont sorra megnyerték, méghozzá kapott gól nélkül.

A másik ágon sokkal egyértelműbbnek tűnik a helyzet, a szezon hajrájára remek formába került Napoli ugyanis az eddigi meglepetéscsapat ukrán Dnyipróval csap össze.

A nagyobb játékerő mellett az EL-ben mutatott eddigi produkció is olasz együttes sikerét vetíti előre, ugyanis a Napoli minden párharcát simán nyerte meg tavasszal: a Trabzonspor után Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkvája ellen éppúgy, mint az előzetesen a végső sikerre is esélyesnek tartott Wolfsburggal szemben. Az ukránok ezzel szemben Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz elleni 4-2-es siker után az Ajaxot csak idegenben lőtt góllal, míg a nyolc között a Brugges-t 1-0-ás összesítéssel múlták felül, óriási csatában.

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzések:
Napoli -Dnyipro 22.05
Sevilla -Fiorentina  22.05

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: